Graničar izravno u finale Kupa ŽNS-VS, u polufinalu Vuteks-Sloga domaćin Bedemu

Plesom kuglica određeno je da će se u polufinalu Kupa ŽNZ vukovarsko-srijemskog sudariti Vuteks-Sloga (pobjednik Kupa NS Vukovar) i Bedem (pobjednik Kupa NS Vinkovci), dočim je Graničar (pobjednik Kupa NS Županja) u polufinalu (30. srpnja) slobodan, pa će izravno u finale (7. kolovoza)!

Zadovoljan sam ždrijebom, normalno da jesam. Finalisti smo, ujedno i sudionici pretkola Kupa Hrvatske (u kojem će nastupiti oba finalista Kupa ŽNS-VS, op. a.). Inače, ove sezone u Kupu smo odigrali samo jednu utakmicu; u 1. kolu NS Županja bili smo slobodni, u 2. kolu Jadran iz Gunje predao nam je bez borbe, kao i babogredska Šokadija u 3. kolu. Odigrali smo samo finale u kojem smo pobijedili Vrbanju 5:1. Koga želim u finalu? Bedem. I to samo zbog boljeg terena – kaže trener Graničara Dražen Ilić.

Pojasnimo; Graničar je u svakoj varijanti gost u finalnoj utakmici budući da je u polufinalu slobodan. Što na ždrijeb kažu u Ivankovu? Trener Mirko Godanj:

– Ždrijeb nas nije pomazio; niti smo se izravno plasirali u finale, niti smo domaćini u polufinalu. Ali, dobro, moralo je nekoga i to dopasti. Izgledi? Teško je bilo što reći po tom pitanju, jer je dvojbeno tko će biti u kakvom stanju i izdanju. Nezgodno je što utakmica dolazi nakon samo desetak dana priprema, ali ni Vuteks-Sloga nije u boljoj poziciji.

Trener vukovarskog trećeligaša Saša Berarević ne gleda predaleko. Važno mu je završiti sezonu na pravi način, pobjednički, a o polufinalu županijskog Kupa razmišljat će kad za to dođe vrijeme. U međuvremenu…

Idemo još odraditi zadnje prvenstveno kolo kako treba, pobijediti novogradišku Slogu koja nam stiže u goste, pa na zasluženi odmor. Prozivka? Budem li trener prvu prozivku zakazat ću 20. srpnja. Mnogo je nepoznanica, neuputno je bilo što prognozirati – kaže Berarević.

Međutim, neupitno je da je Vuteks-Sloga ovoga proljeća napravila sjajan posao…

– Uzeli smo dosad 32 boda, nadam se da ćemo izboriti i subotnja tri, dovoljno za 10. mjesto. Sjetite se da smo zimus bili u kanalu. Za mene je ovaj rezultat ravan osvajanju Lige prvaka!