Gunjanski SKIG-ovci upotrebu Snapchata i AI bota u školi prenijeli na filmsko platno

Bura zadovoljstva oko uspjeha filma “Bravo Anamarija”kojemu je dodijeljeno posebno priznanje na 16. Four River Festivalu – nije se ni stišala, a mladi filmaši iz Studija kreativnih ideja Gunja (SKIG) opet imaju razloga za osmijehe od uha do uha. Naime, njihov film “My AI bot in my school” prošao je selekciju na međunarodni FIFES comedy film festival (27. listopada 2023.) čiju organizaciju potpisuje udruga filmaša iz Luke koja je već godinama jedna od vodećih udruga na području Općine Luka (Zagrebačka županija). 

Pred selekcijskim odborom pronašlo se mnoštvo filmova od kojih je trebalo odabrati one koji će ući u uži krug i pronaći se pred našim stručnim žirijem. Popis filmova koji su ušli u užu selekciju nalazi se na slikama i na web stranici https://www.ffval.hr/fifes-klub/.

Film „My AI chat bot u mojoj školi“ je zezancija u kojoj su sudjelovali učenici 5., 6., i 7. razreda OŠ „Antun i Stjepan Radić“ Gunja zajedno s učiteljima i stručnim suradnicima. Film donosi iskrene dječje odgovore o upotrebi Snapchata i AI bota u školi. Nekima je on odličan za pisanje domaće zadaće dok mu drugi, naravno, ne vjeruju. Učitelji i stručni suradnici nisu znali ni da postoji. Njihovi komentari se isprepliću u moru različitih odgovora što je dodatni poticaj gledateljima da ju pogledaju.

– Kako sam prvi put imala ulogu novinarke osjećala sam se nervozno, čak malo i zabrinuto. Uoči snimanja sam uvijek imala tremu i onaj osjećaj kao da ću se zbuniti dok nešto govorim, no ipak je sve dobro prošlo. Bila sam i na montaži filma gdje sam naučila mnogo stvari. Bilo je veoma zabavno na snimanju, i iako je bilo ljudi starijih od mene, koji znaju nešto više o radu s kamerom i montažom, svi smo se dobro zabavili. Vrlo sam zahvalna svima koji su mi pomogli u radu i podržali moju ideju o snimanju ovog filmu, a posebice našoj voditeljici filmske družine i knjižničarki Aniti Tufekčić – rekla je Ana Čagalj, učenica 5. razreda OŠ „Antun i Stjepan Radić“.