HAKL U ŽUPANJI Cibalia osvojila Radnički kup, a Modriča Prvu nogometnu loptu 2022.

Sedamnaest ekipa sudjelovalo je na 2. Ljetnom Radnički kupu u nogometu, sportskom događaju uvrštenom u program ovogodišnjeg Županjskog ljeta koji je okupio 200-injak dječaka, ali i djevojčica rođenih 2014. godine i mlađih.

Turnir je osvojila vinkovačka Cibalia finalnom pobjedom nad Orašjem 3:2, dok je u ogledu za treće mjesto domaćin i organizator, županjski Radnički, bio bolji od Dilja rezultatom 5:1.

U Cibalijin tabor aterirale su i dvije pojedinačne nagrade; Jakov Ereš bio je najbolji igrač turnira, a Dominik Antolović s 12 postignutih pogodaka okitio se titulom „zlatne kopačke”! Najbolji vratar turnira, pak, bio je Gabrijel Jurić (Orašje).

Igralo se prošloga vikenda i na županjskom Spomen stadionu prve nogometne lopte u Hrvatskoj gdje je održan 1. međunarodni turnir limača Prva nogometna lopta Županja 2022. koji je osvojila Modriča (BiH) 3:0 pobjedom u finalu nad ivankovačkim Bedemom. Cibalia je u dvoboju za 3. mjesto svladala Dilj 1:0.

Anel Zehić iz Modriče proglašen je najboljim igračem, njegov klupski suigrač Milan Mlinarević bio je najbolji vratar, a Vedran Rajković iz Bedema bio je najbolji strijelac sa šest postignutih pogodaka.