HALO, INSPEKTORE Kupci iz Babine Grede natjerali Konzum na ispriku!

IZVOR: Facebook stranica Halo, inspektore

Krajem prošlog tjedna kupci iz Babine Grede obratili su se portalu Halo, inspektore s nelogičnostima u cijenama istaknutim na policama lokalnog Konzuma

Naime, u toj trgovini lijepo su oglasili Ariel na sniženju od čak 42% od osnovne cijene 13,49 €, ali umjesto 7,82 stavili su 11,21 € i po toj cijeni prodaju. Onda to nije sniženje od 42 %, zar ne?! Drugi Ariel je, navodno, nekad koštao 6,99 €. Uz sniženje od 40 % sada bi trebao koštati 4,19 €, a ne 6,23 €!, stoji u objavi na Halo, inspektore.

Naime, prema važećem zakonu to je zavaravajuće i neistinito oglašavanje gdje se kupci dovode u zabludu. Ovaj portal uputio je Konzumu zahtjev za službenim očitovanjem, a evo što su im odgovorili:

Riječ je isključivo o softverskoj greški te se ovim putem ispričavamo našim kupcima na propustu. Naime, istaknuta akcijska cijena navedenih proizvoda, kao i najniža cijena u posljednjih 30 dana su ispravno istaknute.

Međutim, na nekolicini je proizvoda uslijed softverske greške postotak sniženja bio krivo izražen te je u navedenim slučajevima istaknut u odnosu na redovnu cijenu proizvoda, dok je trebao biti izražen u odnosu na najnižu cijenu u posljednjih 30 dana.

 Akcijska cijena proizvoda zaista jest niža od najniže u posljednjih 30 dana te napominjemo kako naši kupci nisu oštećeni s obzirom na to da je maloprodajna cijena istaknuta ispravno te sukladno Zakonu o zaštiti potrošača. U međuvremenu smo korigirali navedeni propust te bismo još jednom istaknuli kako nam je žao što je došlo do greške unatoč brojnim internim kontrolama i procedurama. Svim našim kupcima svakodnevno smo na raspolaganju za sve informacije i upite, kako u našim prodavaonicama, tako i putem Konzumovog kontakt centra 0800 400 000“ odgovorili su iz Konzuma, za Halo, inspektore.