Harmonikaški orkestar u mojem gradu; tko je za Rim Tim Tagi Dim na harmonici?

IZVOR: Umjetnička škola Poreč

U okviru projekta „VIVIPO“ (Vinkovci – Virovitica – Poreč) u Vinkovcima će u subotu biti održan koncert pod nazivom „Harmonikaški orkestar u mojem gradu“ kao dio svečane promocije ovog projekta. Zajedničkim sviranjem, muziciranjem, druženjem i radom moći ćemo uživati u orkestru koji je sastavljen od mladih glazbenika iz Glazbene škole Jan Vlašimsky iz Virovitice, Glazbene škole Josipa Runjanina iz Vinkovaca, Umjetničke škole Poreč  te, od ove godine, Glazbenog učilišta Elly Bašić Zagreb.

Tako će od 19 sati na Trgu bana Josipa Šokčevića nastupiti više od 50 glazbenika iz Vinkovaca, Virovitice i Poreča koji su polaznici ViViPo projekta. Izvedbom poznatih klasičnih djela te popularne skladbe A. Piazzole, Quenna, Michaela Jacksona, Vangelisa, E. Derbenka, Tine Turner, Mikea Chapmana & Holly Knight, Camile Cabello, F. J. Perrena/D.Fekarisa, Cindy Lauper/Roba Hymana, Alana Merril i drugih, sigurno će Vinkovcima priuštiti nezaboravan glazbeni događaj.

S obzirom kako će se izvesti i popularna glazba, a ima li išta u ovom trenutku na glazbenoj sceni popularnije od Rim Tim Tagi Dima za očekivati je kako ćemo imati prigodu čuti kako ova pjesma zvuči kada se izvodi na harmonici. Ali, otom-potom…