HDZ izgubio Cernu, Privlaku i Gunju, a opasno im „vise“ Županja i Jarmina; vratili jedino Tordince!

Premda je HDZ pobjednik izbora na županijskoj razini, ta stranka dobila je tri opasna šamara u svojim utvrdama. Kao grom iz vedra neba među vodstvom županijskog HDZ-a kasno sinoć proširila se vijest kako su izgubili Cernu. Dugogodišnji načelnik Goran Begović sa 47 glasova razlike izgubio je od HSS-ovog Josipa Štoreka. Crni labud, rekao bi Robert Kopal.

Osim Cerne, HDZ je izgubio Privlaku i Gunju u kojima su pobjede u prvom krugu uzeli stranački disidenti Darko Galić i Anto Gutić koji su porazili svoje nasljednike u stranačkim foteljama. Opet se pokazala istinitom ona stara „Nisu svatovi jači od sela“, gdje su birači okrenuli leđa strankama, a povjerenje dali – pojedincima!

S disidentima HDZ ima problem i u Županji i Jarmini, no nada postoji jer će Davor Miličević i Andrija Draganić u drugom krugu tražiti preokret. U Županji vodi donedavni HDZ-ovac Damir Juzbašić s više od 600 glasova prednosti nad Davorom Miličevićem, dok u Jarmini Draganić lovi zaostatak od 37 glasova za nezavisnim Goranom Ilekovićem.

Dobra vijest za županijski HDZ stigla je tek iz Tordinaca gdje je u svom drugom pokušaju Davor Adžić uspio doći do načelničke fotelje koju mu prepušta Željko Matanović.