HNK Vukovar 1991 brončani na Tommy turniru u malom nogometu

Iz Splita, domaćina velike državne završnice Plazma Sportskih igara mladih, stižu nam sjajne vijesti; ekipa HNK Vukovar 1991 osvojila je treće mjesto i odličje brončanoga sjaja na Tommy turniru u malom nogometu za dječake 2011. godišta i mlađe. Prvo mjesto osvojila je ekipa Daruvar 1 koja je u finalu bila bolja od splitskog sastava NK Galija.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i u 26 godina postojanja okupile su više od 2.5 milijuna djece i mladih, a kroz druženje i sport promiču zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti poput multikulturalizama, tolerancije i uvažavanja različitosti. Igre su trenutno osim u Hrvatskoj aktivne još i u Srbiji te Bosni i Hercegovini, a u spomenutim sustavima sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja „Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike educira o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.