HOD ZA ŽIVOT Glas rođenih za život nerođenih

IZVOR: Hod za život

Pod geslom „Glas rođenih za život nerođenih”, Vinkovci su treću godinu za redom bili domaćin Hoda za život. Danas se za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji hodalo u Vinkovcima, kao i u još 14 hrvatskih gradova.

Glavni koordinator Hoda za život, obitelj i Hrvatsku u Vinkovcima Ivan Ćaleta istaknuo je kako su se na ovogodišnjem trećem po redu Hodu za život okupili jer je pravo na život – prvo od svih ljudskih prava.

Znamo da pobačaj nikad nije rješenje. Znanost je dokazala – život svakog od nas počeo je začećem. Zato je sve većem broju ljudi po cijelom svijetu neprihvatljivo da zakoni njihovih država proglašavaju prihvatljivim usmrtiti nerođeno dijete. Ne postoji pravo na prekid života nedužnog ljudskog bića u majčinoj utrobi. Postoji pravo na život. Hod za život beskompromisno stoji na poziciji da je svaki ljudski život vrijednost sam po sebi. Neki znaju reći kako je svatko zamjenjiv ali to nije točno. Svaki čovjek je jedinstven i nezamjenjiv! Svojim srcem želimo zaštiti to novo malo srce s otkucajima, zdravo i bolesno, ali i ono starije, bez snage i mogućnosti da iskaže svoju volju u tom stanju. Želimo zakonom osigurati i zaštiti taj otkucaj srca koji se javlja već 18. dan od začeća. Tražimo zakonski okvir koji se temelji na znanosti, a ne na ideologiji i kulturi smrti! I znanost i hrvatsko društvo daleko su odmakli od socijalističkog zakona o pobačaju starog 46 godina! Dajmo sami sebi priliku odlučiti na temelju činjenica jesu li veći heroji one majke i očevi koji daju priliku životu, izbore se za život bez obzira na okolnosti ili oni koji ga odluče sami prekinuti. Nema nerođenog djeteta koje nekome nije važno! Svako dijete željeno je od nekoga, naglasio je Ćaleta