“Hod za život, obitelj i Hrvatsku” po prvi put održan i u Vinkovcima

Hrvatska već sedmu godinu za redom miroljubivim hodom daje podršku nerođenima! Geslo ovogodišnjeg Hoda je: Život je zakon!

Ivan Ćaleta, koordinator Hoda za život u Vinkovcima, istaknuo je da se danas hodalo “za sve one majke koje u trenutku najveće životne krize nemaju podršku obitelji i društva”.

Istraživanja pokazuju da 75% žena koje su imale pobačaj kažu da su to učinile zbog ekonomskih razloga ili pritiska okoline. Stoga je naša odgovornost, briga za zaštitu života od začeća do prirodne smrti. Želimo potaknuti aktualnu vlast da poduzme konkretne mjere koje bi pomogle majkama, obiteljima. Podsjećamo i na važnost podrške svakoga muškarca, koju oni kao očevi mogu pružiti majci njihovog djeteta. Danas smo hodali i za sve naše liječnike, babice, medicinske sestre, farmaceute, koji poštuju život i koji prizivom na svoju savjest štite život majke i djeteta. Danas smo hodali za preobrazbu cijelog našeg društva – naglasio  je Ćaleta.

Pobačaj predstavlja prekid života konkretne osobe – neponovljivog ljudskog bića – dječaka ili djevojčice. Svako dijete ima pravo na život. I niti jedna se žena ne bi trebala naći u situaciji da prekine život svog djeteta. Mi razumijemo da se majke, trudnice mogu naći u teškim okolnostima. I zato smo tu da pomognemo pronaći ljudska rješenja za ljudske situacije – zaključio je Ćaleta.

Prvi Hod za život u Vinkovcima je održan organizacijski perfektno uz sudjelovanje nekoliko stotina naših sugrađana u koloni od vinkovačkog bazena do Pješačke zone.