Hologrami bana Šokčevića, nobelovca Ružičke i kralja Nikole Iločkog multimedijalna atrakcija (u) VSŽ!

FOTO: Arhiv TZ VSŽ

Ako ste željni znanja kroz nove tehnologije, na zanimljiv i inovativan način posjetite tri atraktivna holograma u Vukovaru, Vinkovcima i Iloku. Hologrami su oživjeli duh prošlih vremena i povijesnih ličnosti bana Josipa Šokčevića, nobelovca Lavoslava Ružičke i kralja Nikole Iločkog, iznimno važnih osoba za područje destinacije Vukovarsko-srijemske županije.

Ličnosti koje su izabrane za prikaz u obliku holograma su povijesne osobe koje su na povijesnoj razini uvelike pridonijele prepoznatljivosti Vinkovaca, Vukovara i Iloka. Posjetitelji će tijekom posjeta ustanovama u kojima su smješteni saznati više o njihovu životu kroz inovativan i pristupačan način prilagođen svim generacijama.

Kroz projekciju hologrami sami govore o sebi, svojim gradovima i najvećim dostignućima koja su postigli. Projekcije su vrhunske kvalitete, a veličina svake pojedine projekcije osobe je u stvarnoj veličini s popratnim sadržajima koji se interaktivno pojavljuju tijekom projekcije. Forma u kojoj likovi izgovaraju tekst je pristupačna svima, od vrtićke dobi pa do najstarijih, jer na zanimljiv način verbalno i vizualno dočarava stvarna događanja u vrijeme njihova postojanja.

Interakcija se postiže i specijalnim efektima dima putujućeg vlaka, magle, paljevine u laboratoriju, vatre prilikom ratovanja, raznih popratnih zvukova vezanih uz događaje koji se prikazuju holografskom projekcijom. Posebnost i dodana vrijednost holograma se krije i u tome što na kraju projekcije osoba poziva posjetitelja da se uputi i uživo vidi stvarni prostor gdje su se odvijali događaji. U okolicu holograma posjetitelja će povesti kostimirani vodič u izvornom odjelu bana Josipa Šokčevića, nobelovca Lavoslava Ružičke ili kralja Nikole Iločkog te uživo ispričati još nešto o svom životu.

Hologram bana Josipa Šokčevića nalazi se u Gradskom muzeju Vinkovci, hologram nobelovca Lavoslava Ružičke u Rodnoj kući Lavoslava Ružičke u Vukovaru, a hologram Nikole Iločkog u Kuriji Brnjaković u sklopu Interpretacijskog centra Ilok vrata Hrvatske. Uz hologram koji će vas uvesti u povijesne priče grada Iloka, kroz VR naočale upoznat će te biljni i životinjski svijet, provozati šarengradskom čiklom i istražiti što sve Ilok skriva…