Horvatovo ministarstvo pogodovalo i obrtu iz Negoslavaca?!

FOTO: Ilustracija

Prema pisanju Jutarnjeg lista, poznato je kojim se tvrtkama i obrtima pogodovalo u „aferi Horvat”.

Tako Jutarnji javlja kako je Horvat navodno dogovorio sredstva za tvrtke iz rodnoga Međimurja – Dors projekt 199.774 kuna, Klesarska radionica Željka Kovača 133.560, Eko Kotor 199.900 kn. Bivšeg ministra Tomislava Tolušića se tereti da je 199.999 kuna tražio za Cestrogradnju d.o.o. te 197.290 za Megamont, dok se potpredsjednika Vlade iz redova SDSS-a Boris Milošević ukupno tereti za oko pola milijuna kuna zbog navodnog pogodovanja za Interijere Kabić, Ugostiteljski obrt Braco, Nele-turbo servis, Zeko Dvor itd.

Navedenima se na teret stavlja kako su određene tvrtke i obrti koje su se javile na natječaj Razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrta na područjima naseljenima pripadnicima nacionalnih manjina’’ za 2018. godinu, mimo natječajne dokumentacije, dobile pravo prvenstva.

Prema podacima iz Sudskog registra te Obrtnog registra, jedini poslovni subjekt pod nazivom Nele-turbo servis registriran je u Negoslavcima. Bit će zanimljivo vidjeli tko je potpredsjedniku Vlade RH Borisu Miloševiću sugerirao da navodno ‘pogura’ ovog obrtnika…