HRS: Deveto mjesto je neuspjeh, očekujemo očitovanje Line Červara

Hrvoje Horvat IZVOR: HRS/Jozo Čabraja

Nakon što je hrvatska rukometna reprezentacija nastup na Svjetskom prvenstvu okončala na 9. mjestu, priopćenjem se oglasio Hrvatski rukometni savez. Prenosimo ga integralno i u cijelosti:

Poštovani predstavnici medija,

nakon posljednjeg susreta hrvatske muške seniorske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj te pobjede nad Bahreinom 43:32, odnosno osvojenog 9. mjesta, Hrvatski rukometni savez obavještava javnost da nije zadovoljan s ostvarenim rezultatom i smatra ga neuspjehom.

Minimalni cilj koji je bio postavljen pred izbornika i reprezentaciju bilo je četvrtfinale. Budući da ono nije ostvareno, o statusu izbornika i daljnjem slijedu događaja, Hrvatski rukometni savez čeka očitovanje koordinatora struke Line Červara.

Naime, sustav Hrvatskog rukometnog saveza ja postavljen tako da izbornike nacionalnih selekcija predlaže i opoziva koordinator struke, a nakon toga odluku usvaja ili odbija Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza. O svim daljnjim koracima, obavijestit ćemo Vas pravovremeno.

Uglavnom, bit će zanimljivo vidjeti može/hoće li izbornik Hrvoje Horvat „preživjeti” Červarovo očitovanje nakon što je zakazao rezultatski, ali i skandaloznim ponašanjem pred televizijskim kamerama nakon utakmice protiv Bahreina kada je na početku čudnog intervjua gestikulacijom prstima pokazivao srce u kameru, a na pitanje novinarke hoće li nakon novog neuspjeha na klupi reprezentacije podnijeti ostavku reagirao je na način da je 15-ak sekundi otvarao usta ne ispuštajući glas. Bizarno i jadno.