HRS prihvatio ostavku Line Červara, novi izbornik Hrvoje Horvat

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza na telefonskoj je sjednici prihvatio ostavku Line Červara na dužnost izbornika hrvatske muške seniorske reprezentacije te je za novog izbornika imenovan Hrvoje Horvat, Červarov asistent u neslavno okončanom mandatu.

Červar, koji je ujedno i HRS-ov koordinator za muški rukomet, uputio je UO HRS-a prijedlog trojice kandidata za novog izbornika hrvatske muške seniorske reprezentacije. To su Hrvoje Horvat, Slavko Goluža i Ivano Balić.

Detaljnom analizom utvrđeno je kako Ivano Balić nema potrebnu diplomu za obavljanje izborničke funkcije. Od dva preostala kandidata Upravni odbor je većinom glasova, uz jedan glas protiv i jedan suzdržan te neizjašnjavanje jednog člana zauzetog radnim obvezama, odlučio zadržati kontinuitet u radu reprezentacije pa je donio Odluku o imenovanju Hrvoja Horvata, inače trenera našičkog Nexea, za izbornika hrvatske muške seniorske reprezenacije.

Hvala Upravnom odboru koji mi je ukazao povjerenje. Iznimno sam sretan. Želio bih se zahvaliti i cijelom Hrvatskom rukometnom savezu za ovih osam godina koliko sam radio s mlađim dobnim uzrastima i kao pomoćnik Line Červara. Kroz sve te godine skupio sam puno iskustva i znanja, vjerujem da će mi ono pomoći u vođenju hrvatske muške seniorske reprezentacije. Hvala dakako i gospodinu Lini Červaru koji me predložio. Svjestan sam kolika je to odgovornost i obveza, ali vjerujem da mogu odgovoriti svim izazovima i uspješno voditi Hrvatsku – rekao je Horvat.

Prvi veliki ovogodišnji izazov pred novim izbornikom je nadolazeći kvalifikacijski turnir za plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Osim protiv domaćina Francuske, Hrvatska će se za jedno od dva mjesta koja vode na OI boriti još protiv Portugala i Tunisa.