Hrvatska futsal U-19 vrsta remizirala na Futsal Weeku s Ukrajinom; Sušac kapetan i strijelac, Kobašević izvrstan na golu!

Reprezentacija Hrvatske U-19 u futsalu trenutno je u stacionirana u Istri; obitava u medulinskom hotelu, a u Rovinju sudjeluje na međunarodnom turnir Futsal Week, uz još sedam europskih reprezentacija. U kadru izbornika Duje Maretića nalaze se čak trojica članova vinkovačke Aurelije – Miron Kobašević, Filip Josipović i Romeo Sušac.

– Pozivnicu je dobio i Marko Pest-Mundvajl, no dan uoči odlaska na okupljanje bio je pozitivan na koronavirus. Srećom, bez ozbiljnijih zdravstvenih posljedica, međutim šteta što i on nije među našim reprezentativcima – rekao nam je Mladen Crnaić, predsjednik MNK Aurelia.

Svi spomenuti akteri članovi su Aurelijine juniorske momčadi koja je u travnju osvojila naslov juniorskog prvaka Hrvatske…

– Uz važnu napomenu da su Kobašević i Josipović još uvijek u kadetskom uzrastu, najmlađi su u aktualnom juniorskom sazivu. Ali, svejedno, aktivno sudjeluju u ovoj reprezentativnoj akciji. Ponosni smo na tu činjenicu, to je dokaz da sve što radimo ima smisla. Prije svega, to se odnosi na ulaganje u mlade kadrove.

Sušac i Josipović u jučerašnjem ogledu protiv Crne Gore bili su članovi početne petorke, s tim da je Sušac u pobjedi 5:4 sudjelovao jednim pogotkom, a u večerašnjem remiju (2:2) protiv Ukrajine kapetanska vrpca stezala mu je nadlakticu te se ponovno upisao u listu strijelaca.

– Osim toga, možemo biti opravdano ponosni i na Kobaševića koji je izvrsno branio cijelu utakmicu – zaključuje Crnaić.

Hrvatska juniorska futsal reprezentacija na vinkovački pogon sutra igra protiv Poljske, potom slijedi razigravanje za plasman, a povratak Aurelijinog terceta u Vinkovce očekuje se u ponedjeljak. Sljedećeg tjedna bit će završene i klupske aktivnosti, pa nakon toga – više nego zasluženi odmor.