Hrvatska Mensa u subotu u Vukovaru testira inteligenciju; još se stignete prijaviti…

Hrvatska Mensa – koja ove godine obilježava 25. godišnjicu postojanja – u subotu, 28. svibnja, održava testiranja inteligencije na Veleučilištu „Lavoslav Ružička” u Vukovaru. Sutrašnje testiranje, čiji je početak zakazan u 11 sati – provest će ovlašteni Mensin psiholog, a svi oni pristupnici koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije moći će se učlaniti u Mensu koja u Hrvatskoj okuplja gotovo 1.100 članova, a u svijetu oko 140.000 članova.

Prethodno testiranje na području Vukovarsko-srijemske županije je održano u rujnu prošle godine u Vinkovcima, a na kojem je zabilježen vrlo dobar odaziv pristupnika. U 2021. godini na području Slavonije su održana testiranja inteligencija u ukupno četiri grada, dok se svibanjskim testiranjem u Vukovaru nastavljaju aktivnosti u pogledu povećanja broja Mensaša u okviru podružnice Slavonija sa sjedištem u Osijeku, koja je osnovana početkom 2021. godine.

Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja. Za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanja niti znanje jezika. Prijava na testiranje moguća je putem webshopa Hrvatske Mense webshop.mensa.hr na kojoj se može pronaći više informacija o testiranju.