HRVATSKE NARODNE NOŠNJEBotina izložba fotografija u vinkovačkoj knjižnici do sredine listopada

Hrvatske narodne nošnje” naziv je izložbe fotografije vinkovačkog fotografa Dražena Bote postavljene u predvorju Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci. Autor više o svemu:

– Za ovu izložbu iz bogatog arhiva hrvatske folklorne baštine izabrao sam fotografije s motivima hrvatskih narodnih nošnji većinom izvan bliskog nam panonskog prostora. Na izložbi su prikazane fotografije koje predstavljaju hrvatske narodne nošnje iz fundusa zagrebačkog Folklornog ansambla “Ivan Goran Kovačić” snimljene 2018. povodom 70 godišnjice društva. Kroz folklornu sekciju, tada studentskog kulturno-umjetničkog društva, prošli su i mnogi Vinkovčani – kaže Bota naglašavajući i to da dužnost predsjednice FA “Ivan Goran Kovačić” obnaša Vinkovčanka Ivana Šabić.

Izložba je postavljena povodom Vinkovačkih jeseni, a dostupna posjetiteljima Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci bit će do sredine listopada.

– Postav izložbe je realiziran u obliku samostalnog paviljona-meandra, a čini ga devet fotografija iznimno velikog formata što i odgovara veličini prostora knjižnice. Paviljon je pokretan što izložbi omogućava različite položaje u prostoru i pristup promatračima – dodaje Bota koji će tijekom trajanja izložbe održati projekciju fotografija iz njegove bogate arhive folklorne baštine.