Hrvoje Niče: Svesrdna podrška Petru Tomiću u pohodu s juniorima na Prvu HNL!

Petar Tomić u ekskluzivnom razgovoru za jedan nimalo senzacionalistički portal otvorio je dušu. Sad već bivši Cibalijin trener pritom je očešao neke „nove ljude koji vode klub”, navodeći pritom člana klupskog Nadzornog odbora Darka Stojanovića i predsjednika spomenutog tijela Hrvoja Ničea. I dok je Stojanović odbio komentirati Tomićeve navode, Niče nije propustio šansu za replikom.

– Nisam čovjek koji vodi klub, nego ga nadzirem. Vodi ga predsjednica Dea Lasić. Onaj tko ne zna koja je uloga Nadzornog odbora, neka prolista skriptu iz Trgovačkog prava. Petar bi to kao moj kolega i bivši student Ekonomskog fakulteta u Osijeku, smjer Trgovina, trebao znati – kaže Niče uz napomenu da sad već bivši trener nije smijenjen, nego je podnio ostavku.

Doduše, nikad nije razjašnjeno kome ju je točno podnio… Niče u nastavku:

Naravno da su minimalna očekivanja od kluba Cibalijinog ugleda i tradicije napad na 1. ligu. Ili eventualno drugoligaška stabilizacija uz barem 70 posto momčadi regrutirane iz vinkovačkog bazena. Naravno da nisam sretan kada u startnoj momčadi bude jedan ili nijedan rođeni Vinkovčanin. I naravno da i ove sezone očekujem ulazak u 1. HNL i to minimalno juniorsku!

Petar Tomić je – tek kao podsjetnik – nakon napuštanja pozicije šefa Cibalijinog stručnog stožera preuzeo dužnost trenera juniorske momčadi.

– Prošle sezone zbog niza krivih logističkih koraka propustili smo ući u Prvu HNL za juniore koji su baza za prvu momčad. No, ove sezone sam uvjeren da ćemo u tome uspjeti. Petar Tomić je zalog mog optimizma, vjerujem da to može ostvariti. Osigurat ćemo mu mir koji navodno nije imao kao trener seniora. Petre, očekujem od tebe velike stvari, imaš moju svesrdnu podršku. Nema razloga da Cibalia nije prvoligaš u juniorskoj konkurenciji, novac nije remeteći čimbenik. Za rad klupskog omladinskog pogona osigurano je oko 2,3 milijuna kuna proračunskih sredstava, posve dovoljno i za servisiranje juniorske momčadi u društvu najboljih.

Niče nije propustio naglasiti ni ovo:

– Unatoč aktualnom bodovnom zaostatku i čudnim domaćim porazima u otvaranju sezone vjerujem da se i seniorska momčad može upustiti u borbu za ulazak u Prvu HNL. S tim da moramo razjasniti kako o ciljevima odlučuje isključivo Skupština kluba. Vjerujem da će biti održana do kraja ove godine te da će na njoj biti definirane ambicije. Kao i moj status u Nadzornom odboru. Koji se za trajanja moga predsjedničkom mandata sastao u više navrata. I na svakoj sjednici sve točke dnevnoga reda bile su jednoglasno usvojene, osim izvješća o sportskom sektoru za 2020. godinu te plan rada za 2021. godinu o čemu se nije ni glasovalo jer ih sportski direktor Krešimir Tomić unatoč obvezi nikada nije dostavio.

Kako god, Niče je ostao začuđen što ga se stavlja (i) u kontekst „bitnog faktora u smjeni trenera Petra Tomića”, jer…

– Da utvrdimo gradivo; Tomić je prema mojim saznanjima podnio ostavku. Ako su moja saznanja pogrešna, a on je smijenjen, dužan sam odgovorno ustvrditi kako s njegovom smjenom imam veze koliko i s Koemanovom smjenom u Barceloni.

Ali, Koeman nije smijenjen…

– Radim na tome.