HSP održao Sabor stranke. Nakon Karla Starčevića, predsjednik Nikica Augustinović

Hrvatska stranka prava (HSP) jučer je, putem online sustava zbog pridržavanja epidemioloških mjera, a sukladno Statutu, održala redoviti Sabor. Na ovom najvišem stranačkom tijelu birano je novo stranačko vodstvo na čelu s Nikicom Augustinovićem, dosadašnjim predsjednikom Glavnog stana. Augustinović je bio jedini kandidat za mjesto predsjednika HSP-a te je izabran sa 153 glasa od ukupno 171 delegata koji su pristupili glasovanju putem online sustava.

Uz predsjednika stranke, jednakim brojem glasova, izabrano je i troje članova Predsjedništva HSP koje predlaže sam kandidat za predsjednika, a to su Marina Logarušić (Slavonski Brod), Hrvoje Niče (Vinkovci) te dr. Luka Roguljić.

Za Predsjedništvo HSP prispjelo je 14 kandidatura, a u Predsjedništvo su izabrani Ivan Piškor (114), Marija Ćaćić (112), Ivanka Špralja (110), Josip Mišković (104), Petar Crnjac (102), Željan Jurlin (98), Dalibor Damičević (96), Željko Belanek (93), Mato Bubaš (90) i Stefan Novak (80). Zanimljiva je činjenica kako su najveći broj glasova dobili najmlađi članovi ističu u HSP-u putem objave na službenoj Facebook stranici.

Uz predsjednika i Predsjedništvo, delegati su birali i Središnji nadzorni odbor, a gdje je među tri člana odabran i član iz Vinkovaca Tvrtko Dujić.

Podsjetimo, HSP u Vinkovcima ima potpredsjednika Gradskog vijeća Tomislava Miličevića, dok je iz iste stranke član Županijske skupštine Hrvoje Niče.

Nikica Augustinović, novi predsjednik HSP-a, FOTO/IZVOR: HSP