Humanitarna likovna kolonija u organizaciji Društva Hrvatska žena Vinkovci

Društvo Hrvatska žena Vinkovci autorski je potpisala organizaciju brojnih humanitarnih aktivnosti. Jednu takvu članice udruge upriličile su danas u ugodnom ambijentu restorana Catering Toni, ondje su na likovnoj koloniji okupile 15-ak umjetnika.

– Danas smo uz naše vinkovačke okupili i slikare iz Županje i Vukovara koji se i inače s voljom odazivaju našim pozivima. Ovo, naime, nije naša prva likovna kolonija, a uvjerena sam niti posljednja – rekla nam je Slavica Jelić, dugogodišnja članica Društva Hrvatska žena Vinkovci koja se i sama bavi slikarstvom.

Okupljeni likovnjaci danas su se bavili motivima slavonskoga podneblja. Njihova djela nastala na današnjoj koloniji bit će prodana na aukcijama ili u prostoriji udruge, a sredstva će biti namijenjena lakšem funkcioniranju Društva Hrvatska žena, neprofitne udruge koja je nebrojeno puta iskazala svoju humanost. Između ostalog i kupovinom stana u Zagrebu namijenjenog smještaju obitelji maligno oboljele djece tijekom liječenja njihovih mališana u zagrebačkim bolnicama.