I izbornik Zlatko Dalić na otvaranju 4. festivala SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ u Vukovaru

Nakon bogatog programa i proslave Dana grada Vukovara u grad na Dunavu stigao je 4. festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ.

Festival je svečano otvorio otvorio zamjenik vukovarskog gradonačelnika Filip Sušac, a otvorenju su nazočili i direktorica TZ grada Vukovara Marina Sekulić, veleposlanik države Izrael kao zemlje partnera festivala, NJ. E. Ilan Mor te ambasador ovogodišnjeg festivala prof. Dragan Primorac, ali i ambasadori prijašnjih festivala; Zlatko Dalić, Dražen Klarić i mons. Đuro Hranić.

U trodnevnom programu festivala sudjelovat će gotovo 600 sudionika iz raznih dijelova Hrvatske; od Dubrovnika, Omiša, Varaždina, sa Salija i Korčule, Sinja, Zadra, Zagrebačke županije, Koprivnice, Bjelovara, Slavonije…, koji će prezentirati ono najbolje od hrvatske nematerijalne kulturne baštine.

Posjetitelji se šetnjom po Vukovaru imaju mogućnost upoznati s destinacijama i manifestacijama koje se tijekom godine održavaju u različitim dijelovima Hrvatske, kušati autohtona hrvatska jela i uživati u ponudi najboljih hrvatskih vina, a ove godine festival ima i međunarodni karakter – prezentiraju se kulturno-umjetničke skupine iz Bugarske i Afrike kao posebna atrakcija.

 

Program festivala bit će obogaćen dvama koncertima; u petak Klapa Iskon, u subotu Opća opasnosti. Oboma je početak zakazan u 21 sat.