„I neka bude glazba…”, jedinstven i atraktivan audiovizualni božićni spektakl u Vinkovcima!

Nakon prošlogodišnje stanke, kada je otkazan zbog epidemioloških razloga, tradicionalni božićni koncert Glazbene škole Josipa Runjanina s prozora Gimnazije Matije Antuna Reljkovića održan je večeras. Ovogodišnje izdanje tradicionalnog koncerta u kojem je sudjelovalo oko 150 učenika vinkovačke glazbene škole, kako sadašnjih tako i bivših, trebalo je biti održano prošloga vikenda, no odgođeno je zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Večeras se tako, po osmi put, zaorila božićna pjesma s prozora vinkovačke gimnazije. Bio je to istinski audiovizualni spektakl, jedinstven i atraktivan, za koji su se izvođači pripremali još od rujna. Koncert je privukao je veliki broj Vinkovčana koji su mogli uživati i briljantnim izvedbama tradicijskih, ali i svjetski poznatih skladbi.

– Ovo je doista jedinstven događaj kakvog, čini mi se, nema nigdje u Hrvatskoj osim u Vinkovcima. Okupili smo se oko ovog projekta koji je prerastao u tradiciju, a sve kako bi građanima Vinkovaca podarili adventski ugođaj kakav ovaj grad zaslužuje – rekla je Dinka Peti, ravnateljica vinkovačke Glazbene škole Josipa Runjanina.

U koncertu „I neka bude glazba…”, u kojem se pjevalo s gimnazijskih prozora, a sviralo na platou ispred Gimnazije, među brojnim sugrađanima uživao je i gradonačelnik Ivan Bosančić.

– Učenici Glazbene škole Josipa Runjanina još jednom su svojim sugrađanima ponudili spektakl koji će se dugo pamtiti. Veliki koncert na prozorima stare vinkovačke ljepotice osim što je vrhunac adventskih događanja u našem gradu, ujedno je i najljepša moguća razglednica koju šaljemo u svijet. Više od 150 mladih glazbenika zaslužno je za istinsku blagdansku čaroliju jedinstvenu u Hrvatskoj i božićni ugođaj kakav se samo u Vinkovcima može doživjeti – naglasio je Bosančić.