I on je kovao zlato; Ceranac Tomislav Stepić, kondicijski trener olimpijskog pobjednika Ma Longa!

U finalnom stolnoteniskom okršaju na Olimpijskim igrama u Tokiju favorizirani Kinez Fan Zhendong – inače, planetarni „number one” – potpisao je kapitulaciju protiv sunarodnjaka Ma Longa, nominalno trećeg reketa svijeta. Zašto nam je ta vijest važna? Pa, zato što je u uspjeh novog olimpijskog pobjednika nimalo beznačajan dio ugradio Ceranac Tomislav Stepić, Ma Longov kondicijski trener! Dakle, zlatni grumenčić s olimpijske medalje je Stepićev?

– Ako ga otkine i pošalje, ha, ha, ha – uzvratio je dobro raspoloženi Stepić koji s Ma Longom na svakodnevnoj razini surađuje još od studenog 2017. godine.

Stepić nije bio dio Ma Longova tima u Japanu stoga što njegova nazočnost u Zemlji Izlazećeg Sunca nije bila nužna.

– Da nisu na snazi stroge restrikcije zbog koronavirusa nije isključeno da ne bih sada bio u Japanu, ali iskreno govoreći sada nisam ondje bio ni potreban. Odradili smo sve što smo trebali u zadnjih sedam mjeseci ciljanih priprema za OI, u tom razdoblju postavili smo zdrave temelje za ovaj uspjeh. Uoči polaska za Japan Ma Long je dobio sve potrebne upute u PDF-u, premda neke stvari radi prema osjećaju, dovoljno je već iskusan – dodaje Stepić navodeći kako za njega jučerašnji Ma Longov 4:2 trijumf protiv sunarodnjaka i najbolje rangiranog svjetskog igrača nije iznenađenje, a još manje senzacija!

– Gledam baš jučer omjere na kladionicama i čudom se čudim, pobjeda Fan Zhendonga vrednovana je relativno skromnim koeficijentom 1,35. U redu, trenutno je prvi svjetski igrač, to je činjenica. Ali, činjenica je i to da Ma Long s njim ima uvjerljivo pozitivan učinak, 15-5!

Stepić dodaje i to kako je s olimpijskim pobjednikom jučer razmijenio nekoliko prigodnih, čestitarskih poruka. Za kada je zakazan ponovni susret?

– E, to je sad upitno… Ugovor mi istječe krajem kolovoza, još nije izvjesno hoću li potpisati novi. Volio bih se vratiti u nogomet (Stepić je svojevremeno bio kondicijski trener Cibalije i Novigrada, op. a.), ali pustimo vremenu, znat ćemo sve uskoro.

Ako Stepić i iskorači iz svijeta stolnog tenisa, učinit će to u velikom stilu. I on je kovao olimpijsko zlato!