(I) Terzić, baš kao i Jelenčić, „pao” kao zrela kruška! Slaba utjeha za Cibaliju, ništa od bod(ov)a…

Detalj s utakmice Dubrava TK – Cibalia; Pušić, Babin (15) i sudac Terzić FOTO: Facebook NK Dubrava TK

Ante Terzić pao je kao zrela kruška! Splićanin nije dobro odradio svoj posao sa zviždaljkom u utakmici 22. kola Druge HNL Dubrava Tim Kabel – Cibalia (3:2). Vinkovčane je prošloga petka teško oštetio u 74. minuti utakmice u kojoj je „počastio” domaćina kaznenim udarcem iz kojeg je uslijedilo izjednačenje koje je, pak, prethodilo i pobjedonosnom pogotku ZG-drugoligaša. Draženku Kovačiću, kontroloru suđenja na toj utakmici, a nekoć uglednom arbitru s prvoligaških terena, Terzić nije ponudio argumente za prolaznu ocjenu; neslužbeno, ali prilično provjereno, doznajemo da je njegova arbitraža ocijenjena s neprolaznih 7,4. Podsjećamo, sve ispod 8,0 je – pad.

Ocjena 7,4 – doznali smo iz meritornih krugova – u prijevodu znači kako je posrijedi (bilo) vrlo loše suđenje s više od jedne kardinalne pogreške. Pretpostavka je da će splitski arbitar zbog toga „na hlađenje” između dva i četiri sljedeća kola u kojima neće biti delegiran, ali Cibaliji to znači malo, tj. nimalo. Jedan Terzićev grubi previd koštao je Nebeskoplave bod(ov)a i to nepovratno.

Ništa društvu iz Genscherove 10b ne znači ni to da Vedran Jelenčić, koji se po omraženosti u vinkovačkim nogometnim krugovima opasno približio Reni Sinovčiću, vjerojatno do kraja aktualne sezone više neće suditi. Podsjetimo, Jelenčić je Cibaliju na gostovanju u Sesvetama (20. kolo) uskratio za očit kazneni udarac pri vodstvu od 1:0 (kakve li koincidencije, također u 74. minuti!), vrlo moguće i za preostala dva boda, završilo je 1:1.

Ne znamo je li broj mobitela Cibalijina trenera/sportskog direktora Darka Jozinovića nakon utakmice protiv Dubrave TK „okrenuo” šef hrvatskih sudaca Bruno Marić koji je to, podsjećamo, učinio nakon Sesveta i tom zgodom mu se ispričao, jer je Jozinovićev telefon danas zvonio u prazno. Nema veze, Jozinović ovih dana ionako ima važnija posla; organizira misli i ideje o tome kako do tri boda u subotu. Orijent mora pasti!