Icinih 12 intrigantnih priča o Vinkovcima u predvorju željezničkog kolodvora

U predvorju vinkovačkog željezničkog kolodvora postavljena je zanimljiva izložba kolaža koji predstavljaju vinkovačke sinonime. Kroz dvanaest plakata Ivica Aničić Ica – autor izložbe koju je je grafički pripremio Sebastijan Fa – je ispričao zanimljivu priču o poznatim Vinkovčanima i znamenitostima grada na Bosutu, prijestolnici Šokadije, Vinkovačkim jesenima, rock ‘n’ rollu, Cibaliji, žrtvi u Domovinskom ratu, gradu željezničara…

– …i o Orient Expressu, vlaku koji je spajajući istok i zapad prolazio kroz Vinkovce u okolici kojih je proslavljena spisateljica Agatha Christie smjestila radnju planetarno poznatog romana Ubojstvo u Orient Expressu – podsjeća Aničić koji nije slučajno odabrao spomenuti prostor za postavljanje intrigantne izložbe koja je zamišljena kao stalni postav i koja će prema potrebi doživljavati sadržajne promjene.

– Prije svega ovo je atraktivan i frekventan prostor, a već dulje vrijeme je prazan. Želio sam u te vitrine unijeti živost i ispuniti tu prazninu. Nekakva logika nalaže da se putnici koji zakorače u taj naš poznati kolodvor odmah na prvom koraku upoznaju sa zanimljivim pričama o našim Vinkovcima – prisnažio je Aničić.