IDU NA DRŽAVNO Učenici OŠ Ivana Mažuranića najbolji na smotri 6 županija u biosigurnosti!

IZVOR: OŠ “Dobriša Cesarić” Požega

Smotra biosigurnosti – biozaštite smotra je učeničkih istraživačkih projekata učenika osnovnih i srednjih škola koje sudjeluju u projektu Biosigurnost i biozaštita kao u izvannastavnoj aktivnosti u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj. Učenici u svojim školama u sklopu izvannastavne aktivnosti i projektne nastave izrađuju male znanstvene postere koji su rezultat njihova istraživačkoga rada te ih prezentiraju na smotri.

Ciljevi Smotre biosigurnosti – biozaštite jesu razvijati prirodoznanstveni pristup u poučavanju i učenju biosigurnosti i biozaštite te razvijati zanimanje za znanost i istraživanje u STEM području radom na istraživačkom projektu.

Međužupanijska smotra Prva je razina natjecanja koja se održala u Požegi, a gdje su u regiji Istočna Hrvatska sudjelovali učenici iz Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske te Požeško-slavonske županije.

Učenici za Smotru biosigurnosti – biozaštite 2024. izrađuju plakate (postere) koji predstavljaju njihov učenički istraživački projekt na zadane teme. Teme postera učenika 5. i 6. razreda bile su Trebam li antibiotik za liječenje prehlade?, Kako se zaštititi od zaraze tijekom putovanja u Afriku te Što kriju naši elektronički uređaji-mobiteli kao inkubatori zaraze.

Upravo u ovoj kategoriji prvo mjesto osvojila je vinkovačka Osnovna škola Ivana Mažuranića pod vodstvom mentorice Dinke Čorak.

Međužupanijska povjerenstva dužna su dostaviti školi domaćinu Državne smotre postere prva tri tima iz svake kategorije u fizičkom obliku do 21. travnja 2024., a odakle će najbolji timovi izboriti odlazak na Međunarodnu smotru učeničkih istraživačkih projekata 2024.