Igra mačke i miša; Spačva – Dubrovnik 36:18

Rukometaši Spačve, sukladno očekivanjima, s lakoćom su riješili rebus protiv nedoraslih gostiju iz Dubrovnika koji su ipak doputovali u Vinkovce, iako opterećeni golemim unutarklupskim problemima i kadrovski drastično oslabljeni.

U takvoj konstelaciji snaga pitanje pobjednika bilo je praktički riješeno od nulte sekunde; Narančasti su punim gasom krenuli na nedorasle goste i već u 8. minuti najavili njihov težak rezultatski potop – 7:0! Na kraju, Spačva je matematički bila točno duplo bolja, 36:18 (17:8), s tim kako je razlika mogla biti i izraženija da trener domaćih Josip Mečić minutažu nije rasporedio na baš sve prvotimce, osim na vratara Pašagića koji se ozlijedio na zagrijavanju.

Minute na parketu najbolje je iskoristio Vašarević koji je zabio devet pogodaka i to uz stopostotnu učinkovitost! Utakmicu je bez promašaja, te uz sedam postignutih pogodaka, završio i Buntić. Kod gostiju bolji od ostalih bio je sedmerostruki strijelac Jakić.

Spačvi je u 17. kolu Paket24 Premijer lige na ruku išao i domaći poraz Umaga od Sesveta (23:27), uslijed čega su vinkovački rukometaši na ljestvici preskočili Umažane i sada su osmoplasirana momčad desetočlane premijerligaške karavane. U 18. kolu, ujedno i posljednjem u osnovnom dijelu sezone, Spačva gostuje u Bjelovaru kod istoimenog domaćina.