Igrači Borinaca za utakmicu života protiv Dinama pripremaju se – lopatama!

Jarmina se ljulja u ritmu priprema za povijesnu utakmicu 1/16 završnice Kupa Hrvatske protiv zagrebačkog Dinama koja će biti odigrana sljedećeg utorka. Jarminčani su stoga zasukali rukave i udarnički rade kako bi toga dana na tome mjestu spremni dočekali Modre.

– Malo smo u frci s vremenom, ali bit će sve OK. Borimo se, ne damo se – poručuje klupski predsjednik Mario Rožić.

Termin utakmice je s 19. listopada pomaknut na 27. rujna, za vrijeme reprezentativne stanke. Dinamo će stoga u Jarminu doputovati u oslabljenom sastavu, bez reprezentativaca. Informacije iz Maksimira govore o tome da trener Modrih Ante Čačić ovoga trenutka na raspolaganju ima samo 11 igrača i dva vratara. To su: Danijel Zagorac, Ivan Nevistić (vratari), Rasmus Lauritsen, Luka Ivanušec, Josip Drmić, Robert Ljubičić, Petar Bočkaj, Josip Mišić, Kevin Theophile-Catherine, Marko Bulat, Dino Perić, Dario Špikić i Emir Dilaver.

A dobar dio jarminačke ekipe angažiran je na uređenju travnjaka. Iza jednoga gola lopate su se prihvatili Mihael Bručić i Ivan Koledić, svoja zaduženja imaju Domagoj Prišćan David Culi. I neki navijači su se stavili na raspolaganje, sve kako bi njihova Jarmina na dostojan način dočekala prvaka Hrvatske i sudionika aktualne Lige prvaka.

Iza drugoga gola Mladen Križanović, bivši nogometni profesionalac s inozemnim iskustvom iz Belgije koji je jedno vrijeme nastupao i za Borince, ne štedi ni sebe, ni elektrode kako bi sanirao zaštitnu ogradu. Mlađe snage uz njega nisu tek moralna potpora, odrade što treba.

Za nadolazeći ogled vlada veliko zanimanje. Ulaznice po cijeni od 70 kuna će u prodaju biti puštene ovoga četvrtka.

– I do nas su stigli neki komentari o tome da je cijena ulaznice previsoka. Procijenili smo kako je to ipak realna cijena za tako jedinstven događaj u našemu selu. Da imamo veći kapacitet cijena bi vjerojatno bila niža – dodaje predsjednik Rožić.

Ulaznice će do dana utakmice biti u prodaji u lokalnom CB Popaj.

– Veliki je interes za utakmicu, zovu nas udruge navijača sa svih strana; iz Otoka, Osijeka, Slavonskog Broda, Bjelovara… Kontingent od 500 ulaznica za sve njih ostavit ćemo za prodaju na dan utakmice – zaključuje Rožić.

Današnji snažni pljusak koji je Jarminu okupao oko 13.30 sati potjerao je radnu ekipu s terena. Vremenski uvjeti bit će značajan faktor i sljedećeg utorka, jer jarminačko igralište nema natkrivenu tribinu. Prema dostupnim meteorološkim podacima sljedećeg utorka kiše ne bi trebalo biti do 20 sati. Prognoza kaže kako će vrijeme tijekom utakmice (početak u 16 sati) biti oblačno, ali bez oborina, uz temperaturu zraka od ugodnih 20-ak stupnjeva Celzijevih.