Igrači Cibalije cjepivom Johnson&Johnson danas cijepljeni protiv koronavirusa

Velika većina igrača seniorske momčadi Cibalije, kao i gotovo svi članovi stručnoga stožera, cijepili su se danas protiv koronavirusa. Šesnaestorica prvotimaca spremno je ponudilo svoje lijeve nadlaktice zdravstvenom osoblju koje je u sportskoj dvorani vinkovačke Osnovne škole „Antun Gustav Matoš” obavljalo cijepljenje, među inima i dr. Josipu Filakoviću, inače klupskom liječniku.

Podsjećamo, svi igrači, članovi stručnog stožera i ostalo osoblje klubova Druge HNL koji sudjeluju na utakmici moraju za svaku utakmicu imati EU digitalnu COVID potvrdu, PCR ili brzi antigenski test. Odluka je to Stožera civilne zaštite RH od 18. lipnja 2021. godine, koja je na snazi od 1. srpnja 2021. godine.

– COVID potvrdu mogu dobiti svi koji su preboljeli koronavirus u posljednjih osam mjeseci, cijepili su se protiv koronavirusa, imaju negativan antigenski test ne stariji od 48 sati ili negativan PCR test ne stariji od 72 sata – informirao je dr. Filaković.

Neki igrači Cibalije već ranije su se cijepili, a oni koji su to učinili danas cijepljeni su Johnson&Johnson cjepivom kojim se cijepi samo u jednoj dozi te nema docijepe.

– Klub ne može nikoga prisiliti da se cijepljenje, ali je naša dužnost i naše pravo zaštititi interes momčadi te omogućiti cijepljenje svima koji to žele – rekla je klupska predsjednica Dea Lasić.