IGRAM, PIŠEM, LAJKAM Hana i Irma uspješno prošle edukaciju iz sportskog novinarstva!

Igram, pišem, lajkam – Projekt je sportskog novinarstva i medijske pismenosti koji se provodi s ciljem popularizacije školskog sporta među učenicima te veće i kvalitetnije promocije školskih sportskih natjecanja na županijskoj i državnoj razini. Uključuje učenike novinare koji medijskom edukacijom i praktičnim aktivnostima na državnim prvenstvima uče o medijima, sportskom novinarstvu, fotografiranju, sportskom komentatorstvu i stvaranju sadržaja za društvene mreže.

Na ovom projektu ispred Saveza športskih društava Vukovarsko-srijemske županije sudjeluju učenice Hana Nović (Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci, mentorica Željka Golek) i Irma Vidović (Gimnazija Županja, mentor Ivan Strukar).

Ove mlade talentirane finalistice u Poreču su sudjelovale u trodnevnom novinarskom kampu koji su vodili vrhunski predavači iz područja sportskog novinarstva, odnosa s javnošću, televizijskog i radijskog novinarstva, komunikologije, medijske pismenosti i sportskog brendiranja te društvenih mreža, javljaju iz Saveza.

Stečena teorijska i praktična znanja primijenile su na Državnom prvenstvu u sportskom plesu osnovnih i srednjih škola, a Hanin i Irmin novinarski put nastavlja se i dalje pod vodstvom voditeljice projekta Marije Bobinski i Hrvatskog školskog sportskog saveza.