Ileković nakon primopredaje vlasti u Jarmini: Ne mogu biti zadovoljan minusom od 770 tisuća kuna!

Danas smo svjedočili povijesnom događaju, dosad nezabilježenom u povijesti Općine Jarmina! Primopredaja vlasti, o tome je riječ. Andrija Draganić na nedavnim lokalnim izborima – koji su u Jarmini zbog već opjevanog listića viška u glasačkoj kutiji otišli u treći krug! – izgubio je izbornu utrku za samo 24 glasa pa nakon čak sedam četverogodišnjih mandata, po čemu je bio jedan od rekordera među lokalnim vlastodršcima, načelnički mandat prepušta nekom drugom. Tj. Goranu Ilekoviću koji je u izborima sudjelovao kao nezavisni kandidat.

– Novom načelniku i njegovu timu u budućem radu želim mnogo uspjeha. Predizborna kampanja i predizborno ludilo su završili, to treba zaboraviti i sada treba razmišljati samo o tome kako svi skupa možemo pomoći da naša lokalna zajednica bude što ugodnije mjesto za život. U ponedjeljak će biti održana konstituirajuća sjednica Općinskoga vijeća, nadam se uspješno. I u najboljem interesu Općine Jarmina i njezinih mještana – rekao je Andrija Draganić, sad već bivši načelnik Općine Jarmina koji će sljedećih šest mjeseci, prema vlastitom priznanju, zadržati zakonsko pravo na plaću u iznosu od 5.415 kuna.

Draganić je svom nasljedniku u primopredaji dostavio potrebna izvješća o radu, pripadajući zapisnik, ključeve službenog Suzukija s prijeđenih 37.115 kilometara…

– Ne mogu reći da sam prezadovoljan zatečenim stanjem, općinski račun u dopuštenom je minusu za oko 770 tisuća kuna. Slažem se s mojim prethodnikom, treba zaboraviti ono što se događalo u kampanji i valja gledati samo dobrobit Jarmine i Jarminčana. Očekuje nas puno posla, ali spremni smo na to, rukavi su već zasukani – napomenuo je Goran Ileković, novi načelnik Općine Jarmina, naglašavajući kako otkaza u općinskim uredima neće biti…

– Ne, ne, ne… To su bapske priče, to nikako ne dolazi u obzir. Nama je cilj otvarati nova radna mjesta, a ne zatvarati postojeća. U općinskim uredima rade ljudi s nagomilanim znanjem i iskustvom koje će nam biti dragocjeno.

U ponedjeljak u 19 sati zakazana je konstituirajuća sjednica Općinskoga vijeća. Ima li Ileković većinu u tom tijelu…?

– Ne bih ništa prejudicirao. Još uvijek pregovaramo, dogovaramo, svašta nešto… Nadam se svakako da će vijeće biti konstituirano u ponedjeljak – zaključio je Ileković.

U tom pogledu, situacija je vrlo zanimljiva; Ilekovićeva lista ima četvero vijećnika, HDZ troje, a s liste Mladi za Jarminu (nositelj Mario Smetiško) u Općinsko vijeće ušlo je dvoje vijećnika. Čini se ključnih. Jer, za većinu u Općinskom vijeću potrebno je pet ruku.