Ilija Cota na Konferenciji županija održao prezentaciju o ulozi Razvojne agencije VSŽ u razvoju županije

Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije (RA VSŽ) sudjelovala je na ovogodišnjoj Konferenciji županija u okviru koje njezin ravnatelj Ilija Cota održao prezentaciju na temu „Uloga Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije u razvoju Vukovarsko-srijemske županije“. Ravnatelj Cota iznio je pritom važnost RA VSŽ kao regionalnog koordinatora te njezinu ulogu u razvoju županije.

– Djelatnost RA VSŽ proteže se od pružanja stručne pomoći u pripremi i provedbi programa potpore i razvojnih projekata javnopravnim tijelima i javnim ustanovama s područja Vukovarsko-srijemske županije kojima je osnivač Republika Hrvatska ili županija, izrađivanja županijske razvojne strategije, poticanja razvoja i inovacija malog i srednjeg poduzetništva do uloge nositelja konzorcija i koordinatora aktivnosti digitalnog centra za inovacije „DIH PANNONIA“ – rekao je Cota koji je, navodeći strateške projekte Vukovarsko-srijemske županije, posebno naglasio važnost projekta Regionalni centar za digitalizaciju i razvoj – RCDR, jednog od prijedloga 10 strateških projekata u sklopu Plana razvoja Vukovarsko-srijemske županije 2021.-2027.

RCDR će biti utemeljen na „quadruple helix“ konceptu koji će pružati usluge za javni, privatni, znanstveno-istraživački i civilni sektor. Cota je nakon izlaganja prezentacije sudjelovao i na panel raspravi.