Iločki podrumi predstavili se na vodećem svjetskom sajmu vina u Düsseldorfu!

IZVOR: HGK

Na tridesetom izdanju ProWeina predstavlja se oko 5.400 vinara iz 65 zemalja. HGK ima dugogodišnje iskustvo u organizaciji zajedničkih nastupa domaćih proizvođača na svjetskim međunarodnim sajmovima prehrambenih proizvoda i pića. Jedno od takvih događanja je ProWein Düsseldorf, poslovni sajam vina i jakih alkoholnih pića.

– Zajednički nastup naših vinara na sajmu ProWein omogućava predstavljanje posebnosti terroira i podneblja, bogatstvo autohtonih kultivara i tipova vina naše četiri vinske regije i doprinosi pozicioniranju Hrvatske na zahtjevnoj svjetskoj vinskoj sceni. Premda nam je pokrivenost uvoza izvozom u vinu manja od 50 posto, ohrabruje činjenica da nam se u izvozu kontinuirano povećava udio vina značajno viših cjenovnih kategorija u odnosu na uvozna vina, što govori o konkurentnosti hrvatskih vina, ali i jasno pokazuje da se hrvatsko vinarstvo želi pozicionirati u segmentu izvrsnosti, istaknuo je Dragan Kovačević, potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam.

Na nacionalnom štandu površine 126 m2 ove godine predstavila se 21 hrvatska vinarija: Badel 1862, Kutjevo, Osilovac, PP Orahovica, Belje Plus, Iločki podrumi, Krauthaker, Dingač Skaramuča, Požega Impex, Vina Bedekovich, Lagradi, Galić, Testament Winery, Peninsula, Vina Delmati, Jako vino, Podrum Štrigova, Vinarija Štampar, OPG Dvanajščak, Mladina Plus i Royal Hill.

Sudjelovanje na sajmu domaćim vinarima pruža jedinstvenu priliku za izgradnju međunarodnih poslovnih kontakata i promociju domaćih vrhunskih vina, smatraju u HGK.