“Ima li Nade za nas?” – 2. dio: Povratak Mišićevih

Na slici: kakvo je stanje unutra, pročelje je još i dobro.

PIŠE: Ivan Grigić – Šinko

Poprilično sam siguran da se, onako kroz maglu, sjećate tople obiteljske priče s vinkovačkog Općinskog suda u kojoj su glavni likovi sutkinja Nada Mišić, inače zamjenica predsjednika suda i njezin potomak Borna Mišić, tada obični kandidat za sudskog savjetnika, a danas, ne vjerovali ili da, sudski savjetnik.

Kako to obično biva kod nas, vijest je bila aktualna par dana, red kritika, iščuđavanja, malo proklinjanja i – sve je utihnulo.

Do jučer…

Pregledavajući razne natječaje i ponude za posao, u oko mi je upao jedan s, pogađate, spomenutog Općinskog suda.

Objavljen 22.04.2022. godine, a nespretno glasi: Javni natječaj za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme sudskog savjetnika

Urođena znatiželja me tjera dalje i otvorivši poziv na testiranje, imam što vidjeti; za dva mjesta natječe se šestero kandidata, a među njima i jedno poznato prezime.

– Ma nemoguće, to je dosta često prezime, vjerojatno je slučajnost!?

Nije…

Jedna od kandidatkinja za ovo prestižno radno mjesto se zove (i preziva) Mia Mišić, a par klikova kasnije saznajemo da je gospođa Mia snaha poduzetne Nade „ništa ne prepuštam slučaju“ Mišić i, slijedom logike, supruga SS (sudskog savjetnika) Borne!

Ovaj podatak ne bi trebalo obeshrabriti ostale kandidate, samo moraju prihvatiti činjenicu da su sada uvjeti malo promijenjeni; ne konkurira više šestero kandidata za dva mjesta nego se sada preostalih petero bori za jedno mjesto!

Testiranje je zakazano za 25. svibnja, a pravovremeno ćemo vas izvijestiti o premoćnoj pobjedi gospođe Mišić (mislim na snajku).

Mislite li da postoji scenarij u kojem dotična završi testiranje na solidnom trećem mjestu ili utješnom šestom?

Nadam se da sjedite, jer bi vas iduća rečenica mogla šlogirati: sudstvom u Vinkovcima upravlja lokalni HDZ!!!

Predsjednik Općinskog suda je izvjesni Ivan Katičić, svojevremeno posađen i redovno zalijevan od strane Tomislava Čuljka i Mladena Karlića, ta dva doajena zloćudnog tumora na tijelu Republike Hrvatske, u narodu znanom kao Hrvatska demokratska zajednica.

Dodamo li tome podatak da gospodin Katičić na dnevnoj bazi upražnjava druženja s gradonačelnikom Bosančićem pa kad vidite sve te spletkaroše i profitere na okupu, je l’ još mislite da nešto može poći po zlu?

Šta, kažete da to znaju i svrake u parku? Ništa onda…

Gospođo Mia, želim biti prvi koji će Vam čestitati na zaposlenju, s nadom da u obitelji nema još puno pravnika koje treba zaposliti na OSG (Obiteljskom sudskom gospodarstvu) Mišić, u narodu znanom i kao Općinski sud u Vinkovcima.

A Vama, gospođo Nado, iskazujem izuzetan respekt; kad pomislimo da se vladajući ne mogu više sprdati s narodom, Vi i Vama slični zasučete rukave, uzmete aršov i iskopate novo dno!

Od srca čestitam, opet ste nam pokazali Mišiće!

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Vinkulja.hr portala.