Ima li Nade za nas? – 3. dio: Tutto rimane in famiglia

PIŠE: Ivan Grigić-Šinko

– Ovaj puta si pretjerao! Što ćeš ako mala ne prođe na natječaju? Ispast ćeš neozbiljan, a mogla bi te i tužiti, znaš? Trebao si čekati rezultate…

Ovakve ili slične konstatacije/pitanja od prošle subote dobivam poprilično često da sam se čak malo i zabrinuo; šta stvarno ako zamjenica predsjednika suda Nada Mišić negdje pronađe davno izgubljeni obraz pa shvati da možda nije u redu nakon sina zbrinuti i snahu?

Zlu ne trebalo, skicirao sam dva teksta; onaj realni, u kojem gospođa Mia Mišić do nogu potuče ostale kandidate i postane nova sudska savjetnica i onaj znanstveno-fantastični gdje zaposlenje dobije netko drugi.

Čisti gubitak vremena…

I baš šteta što nećete vidjeti taj drugi tekst, bolji je, oštriji i duhovitiji točno onoliko koliko je fantastika zanimljivija od stvarnosti, ali, eto, nema potrebe za njim jer…

…u srijedu je provedeno testiranje u kojem je junakinja ove (i prošlotjedne) priče ostvarila izvrstan rezultat, od mogućih 40 bodova, ostvarila je impozantnih 39!

Obavijest na stranicama Općinskog suda u Vinkovcima, FOTO: screenshot

Bit će vremena za analizu gdje se kiksalo i gdje se izgubio taj jedan bod, ali zanimljiva je činjenica da je suprug Borna svojevremeno postigao identičan rezultat.

Zbog mira u kući Mišićevih možda je tako najpravednije…

S nekoliko strana smo dobili informaciju da je „to sad to“ i da više nitko iz obitelji Mišić ne pretendira na zaposlenje na Općinskom sudu u Vinkovcima; stric je odustao od natječaja za suca i nastavit će vodoinstalaterski obrt, a ni zaova nije pretjerano oduševljena ponudom da postane tajnica predsjednika suda.

Ovim podatkom završavamo trilogiju o časnoj sutkinji i njenoj obitelji, i što reći; kada na ovakav način dvoje sudskih savjetnika započnu svoje karijere, tko smo mi da sumnjamo u njihovu buduću pravednost, neovisnost i poštenje.

Iako, nešto mi govori da će u skoroj budućnosti biti još zanimljivosti o dotičnoj familiji.

A ako nekad, u poslijepodnevnim satima, sretnete gospođu sutkinju, pristojno pozdravite i priupitajte:

– Gospođo Nado, kako ste proveli radni dan?

Vjerojatno će vam, isto tako pristojno, odgovoriti:

– Skromno, u krugu obitelji…

KRAJ?

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Vinkulja.hr portala.