Ima li Nade za nas?!

KOMENTAR: Ivan Grigić – Šinko

 

– Gospodine Josipe, može li u Vinkovcima mlad čovjek uspjeti samo svojim trudom, znanjem i zalaganjem, bez veza, stranke i iskaznice? – upitah nedavno profesora Krpana, osobu sa zavidnim znanjem iz mnogih područja.

– Naravno da može, imam ti ja jedan primjer! – glasio je, pomalo neočekivani, odgovor.

I zaista…

U moru negativnih vijesti, loših brojki i katastrofalnih statistika, lijepa priča nam dolazi iz Vinkovaca. I to – ni manje, ni više – nego s Općinskog suda. Oksimoron „Lijepa priča sa suda“ i meni izgleda nestvarno, ali pročitajte pa procijenite…

Dokaz da mladi čovjek u ovom gradu može ostvariti „vinkovački san“ je i naš sugrađanin Borna Mišić. Gospodin Mišić će ovih dana postati sudski savjetnik, stvar je jasna i sigurna poput prednosti PSG-a ispred Nice u francuskom prvenstvu. Kratka kronologija tog turnira…

Na natječaj koji je raspisan, koje li simbolike, na sam Badnjak 2021. godine, prijavilo se šest kandidata. Pisanom dijelu testiranja se odazvalo njih četvero, a samo su dvoje zadovoljili stroge uvjete i „prošli“ u drugi krug. Već u tom pisanom dijelu, junak naše priče je briljirao i osvojio 29 od mogućih 30 bodova, ostavivši pratitelje na 20, 19 i 17 bodova.

Koliko gospodin Mišić barata materijom, iako je pravosudni ispit položio tek nedavno, pokazao je na pitanjima iz Ovršnog prava i Zakona o parničnom postupku, gdje zube (s)lome i pravnici s dugogodišnjim iskustvom i praksom. Iz oba područja imao je maksimalan broj bodova!

Rijetko viđenu dominaciju gospodin Mišić je potvrdio i u usmenom predstavljanju osvojivši čistu desetku te s 39 bodova premoćno pobijedio svoje suparnike. Komisiji za provedbu javnog natječaja, čiji je sastav službena tajna (!?!), ne preostaje ništa drugo nego da ovih dana laskavu titulu sudskog savjetnika dodijeli u prave ruke.

Ovim putem čestitamo gospodinu Mišiću i iskreno mu želimo da svojim savjetima pomogne hrvatskom sudstvu da se izvuče iz živog blata korupcije, sramotnih presuda, uvlačenja u guzice lokalnih političara i zapošljavanje uže rodbine kao da je sud privatna piljarnica naslijeđena od pokojnog djeda.

Naravno, čestitamo i gospođi Nadi Mišić, sutkinji istog tog Općinskog suda i zamjenici predsjednika Općinskog suda u Vinkovcima koja uz navedene poslove, nevjerojatnim spletom okolnosti, obnaša i dužnost majke novog sudskog savjetnika Borne. Sutkinja Nada je pokazala sjajan majčinski instinkt i vjeru u svoje potomstvo te je ovakav ishod, kažu dobro upućeni, navodno vizionarski prognozirala još prije nešto više od godinu dana!

Još jednom iskrene čestitke obitelji Mišić, a svima onima koji su se optimistično prijavili na ovaj natječaj poručujem da ne klonu duhom, ima još Nade, uz staru hadezeovsku doskočicu: „Bolja veza drugi put…“.

PRILOZI: 

  1. Obavijest kandidatima o održavanju testiranja
  2. Rezultati, pisani dio
  3. Rang lista kandidata