IMAMO PREDSJEDNICU! Loreta Kovačević na čelu Savjeta mladih Grada Vinkovaca

Savjet mladih Grada Vinkovaca od danas ima novu predsjednicu, Loreta Kovačević izabrana je većinom glasova prisutnih članova na današnjoj konstituirajućoj sjednici, dok je za njezina zamjenika izabran Marko Brnjić.

No, prije svega, što je Savjet mladih Grada Vinkovaca? Riječ je o savjetodavnom tijelu Gradskog vijeća Grada Vinkovaca koje je osnovano s ciljem aktivnog uključivanja mladih u javni život grada te promicanja i zagovaranja prava, potreba i interesa mladih na lokalnoj razini. Broji 11 članova, uključujući predsjednika, zamjenika predsjednika i tajnika koji su izabrani na razdoblje od tri godine.

– Prošli savez Savjeta mladih je u dobroj mjeri bio ograničen restrikcijama uvedenim usred pandemije korona virusa. Vjerujemo stoga kako će ovaj drugi saziv imati priliku biti puno aktivniji i produktivniji. Uključivanjem članova udruga mladih s područja grada, u ovom sazivu imamo raznovrsniju strukturu Savjeta mladih te vjerujem kako će nam upravo to otvoriti dodatne mogućnosti za provedbu novih programa – naglasila je ovom prigodom Andrea Vinković, pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti u kojem će predstavnici Savjeta mladih imati stalnu potporu u svim njihovim aktivnostima.

Učiteljica razredne nastave Loreta Kovačević svoju će predsjedničku dužnost, kako kaže, obavljati s velikom predanošću i s mnogo entuzijazma. Fokus će u ovom drugom sazivu, ističe, biti na metodičkim radionicama, edukacijama i općenito obrazovanju.

– U drugom dijelu bismo se posvetili zabavnim sadržajima odnosno svemu onome, uz učenje, što bi moglo zanimati mlade. Tu prije svega mislim na kvizove znanja, zabavne radionice, edukacije i slično. Svi prijedlozi su dobrodošli, važno je da zajedno sve raspravimo, pregledamo i one najbolje ideje i realiziramo na korist svih mladih grada Vinkovaca – poručila je novoizabrana predsjednica Loreta Kovačević.

Uz predsjednicu i njezina zamjenika, na današnjoj konstituirajućoj sjednici izabrana je i tajnica Savjeta mladih Grada Vinkovaca, a riječ je o mladoj vinkovačkoj spisateljici Anamariji Tenđeri.