Iranski veleposlanik u RH Khatibzadeh kod Penave

FOTO: Miroslav Šlafhauzer/Grad Vukovar

U nastupni povijest Gradu Vukovaru stigao je danas veleposlanik Islamske Republike Iran u Republici Hrvatskoj NJ. E. Saeid Khatibzadeh koji za svoj prvi službeni posjet nekom od gradova u Hrvatskoj odabrao upravo grad na Dunavu.

– Čast nam je i zadovoljstvo danas se susresti s veleposlanikom Islamske Republike Iran u Republici Hrvatskoj NJ. E. Saeidom Khatibzadehom. Sastanak je bio ispunjen brojnim temama o Vukovaru, njegovom razvoju, sadašnjosti i prošlosti, a razmijenili smo misli i ideje o mogućnostima buduće suradnje posebice na području gospodarstva i širenju poslovanja farmaceutske tvrtke Yasenka koju je Veleposlanik danas i posjetio rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava te dodao kako je na sastanku nastala i ideja o stvaranju prijateljstva i suradnje između Vukovara i jednog iranskog grada koji ima sličnu sudbinu kao Vukovar.

– Vukovar sam odabrao iz više razloga, on ima veliko značenje za Republiku Hrvatsku i s njegovom sudbinom suosjećamo. Iran je u velikoj mjeri pokazao potporu hrvatskom narodu u teškim vremenima, a pravi prijatelji su oni koji u poteškoćama pokazuju svoje prijateljstvo. Vukovar je simbol zajedništva i otpora. Ovo je prilika za izražavanje prijateljstva prema hrvatskom narodu, a s gradonačelnikom sam se danas dotakao raznih tema. Potaknuli smo zbližavanje Vukovara s jednim iranskim gradom te smatramo da tu postoji veliki potencijal buduće suradnje – naglasio je Khatibzadeh zahvalivši Penavi i suradnicima na ugodnom razgovoru.

U ovoj prilici veleposlanik je u pratnji pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darka Dimića te pročelnice UO za gospodarstvo Kristine Bilić posjetio i tvrtku Borovo d.d., farmaceutsku tvrtku Yasenka, Vukovarski vodotoranj te Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata.