Išasegi: Ostao sam jer osjećam da sam cijenjen i potreban! Osim toga, Cibalia je klub…

Iza nogometaša Cibalije uvodni je pripremni tjedan. Radni elan i voljni moment su na visini, a Karlo Išasegi kapetanski odskače poletom. I osobinama rasnog profesionalca!

– Trener Kerić nas ne štedi. Tako i treba, sada se postavljaju temelji uspješne sezone. Što nam sada bude teže, u sezoni će nam biti lakše – kaže u uvodu Išasegi koji je prije nekoliko dana potpisao novi ugovor koji ga uz nebeskoplavu boju veže najmanje do sljedećeg ljeta, a možda i sezonu nakon toga, bude li Cibalia na tome inzistirala.

– Bilo je nekih ponuda, ali nije to sad toliko ni važno. Činjenica je da sam odlučio ostati. Zašto? Procijenio sam da je ostanak u Vinkovcima za mene najbolja opcija. Ovdje imam kapetanski status, minutažu, osjećam da sam cijenjen i potreban, a osim toga Cibalia je klub s kojim se po renomeu ne može mjeriti nijedan u ovoj ligi. Štogod tko mislio o tome.

Ne zamjera brojnim dojučerašnjim suigračima koji nisu imali takvu procjenu, pa su ovoga ljeta promijenili sredinu…

– Svatko sebi želi najbolje. I teži za boljim. Dečki su procijenili da im je bolje otići i to je u redu. Činjenica jest da je prošle sezone u Vinkovcima bilo dosta turbulentno, no nova sezona nova je priča. Vrijeme će pokazati čija je odluka bila bolja.

O ambicijama je rano govoriti…

– Prerano. Roster još nije definiran, a o njemu mnogo toga ovisi. Kako čujem, trebalo bi biti zanimljivo sljedećih dana, mogla bi se ovdje napraviti dobra ekipa sposobna u sezonu ući bez kompleksa. Čak i bez pardona!

Osobne ambicije sežu do…?

– Samo do toga da budem zdrav. Nakon onog prošlogodišnjeg loma noge dobro sam se oporavio, od 8. ili 9. kola, ne sjećam se više, bio sam standardan.

Katkad na krilu, katkad na beku…

– Da, pokrivao sam oba boka, kako „gore”, tako i „dolje”.

Ipak…

– Po vokaciji sam desni bek, najbolje se osjećam iza centra, sa slobodom odlaska „preko” kadgod se ukaže prilika. Tu se vidim i u novoj sezoni. No, naravno, zna se tko o tome odlučuje.

Trener Kerić. Koji će prve konretn(ij)e informacije s terena dobiti ove subote, 15. srpnja, kada će Išasegi povesti momčad u prvu provjernu utakmicu ljetnog pripremnog ciklusa. Na Memorijalu „Zvonko Mikolčević” u Ruščici polufinalni protivnik Cibaliji bit će Marsonia.