Isplaćeno 60 učeničkih stipendija, sljedeći tjedan isplata 1.000 kuna za učenike 1. razreda osnovne škole

Kao pomoć roditeljima i učenicima u ovoj školskoj godini, Grad Vinkovci je iz gradskog proračuna osnovnoškolcima i srednjoškolcima dodijelio 2.454 novčane potpore u raznim oblicima, ukupno 1,3 milijuna kuna. Jedna od mjera su i učeničke stipendije koje, uz prosjek ocjena od najmanje 4,5 kao osnovni uvjet, Grad isplaćuje kroz 10 jednakih rata od po 300 kuna.

– Prve uplate učenicima koji su zadovoljili sve uvjete za dobivanje stipendije očekujemo ovih dana, nakon potpisivanja ugovora. Bodovanje pristiglih zahtjeva odrađeno je temeljem zadanih kriterija odnosno gledao se uspjeh u učenju, uspjeh na natjecanjima znanja te na kraju i socijalni status kandidata. Podnesena su 83 zahtjeva, a pravo na učeničku stipendiju ostvarilo je 60 učenika koji su temeljem bodovanja prema kriterijima iz Natječaja ostvarili najviše bodova – naglašava pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Andrea Vinković.

Uz učeničke stipendije, dodaje Vinković, srednjoškolcima je osiguran i besplatan gradski prijevoz za trajanja nastave te pomoć roditeljima učenicima prvih razreda. Na račune roditelja i skrbnika tako su uplaćene naknade u visini od 1.000 kuna, za što je Grad ove godine osigurao 350.000 kuna.

– Imamo ovih dana mnogo upita i oko uplata 1.000 kuna za učenike prvih razreda osnovnih škola pa bih se nadovezala i na tu temu. Naime, sredstva su najprije uplaćena roditeljima i skrbnicima učenika prvih razreda srednjih škola iz razloga što su ti zahtjevi ranije pristigli i obrađeni. Sada je završena i obrada zahtjeva za osnovne škole te s uplatama krećemo sljedeći tjedan – najavljuje sugovornica.

Ove godine neće biti svečane podjele ugovora učenicima koji su ostvarili pravo na učeničke stipendije, organizirano je samo pojedinačno potpisivanje ugovora zbog svima dobro poznatih epidemioloških razloga.