Ivan Bažančik, brončani s PH u boćanju (U-15), kod zamjenika župana Franje Oreškovića

Veliki dan za Ivana Bažančika, nadarenog boćara, člana vinkovačke Lokomotive! Nakon prijama kod gradonačelnika Bosančića, ugostio ga je danas i zamjenik župana Franjo Orešković. Ovaj talentirani sportaš rođen je 2007. godine u Vinkovcima, a boćati je počeo kada je napunio 6 godina. Sa svojim djedom Željkom Bažančikom (na)učio je prve korake te je ubrzo postao igrač BK Lokomotiva.

Najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri ostvario je na srpanjskom Prvenstvu Hrvatske (U-15) u Rijeci na kojem se natjecao u četiri discipline; pojedinačno klasično, bližanje i izbijanje u krug, precizno izbijanje te brzinsko izbijanje. Najzapaženiji rezultat ostvario je u preciznom izbijanju – brončano odličje!

– Da, s boćanjem sam se počeo baviti prije šest godina, a prve zapaženije uspjehe počeo sam ostvarivati 2018. godine. Osim ove bronce s Prvenstva Hrvatske posebno sam ponosan na 1. mjesto osvojeno na memorijalnom turniru „Antun Tičac“, kao i na boćarskom turniru „Blago Zadro“ u Vukovaru, gdje zauzeli ekipno treće mjesto. Uz djeda mi je bilo najdraže osvajati medalje, zato što je on bio presretan i zato što me on trenirao, a sve što sam u boćanju postigao, postigao sam uz njega – rekao je Ivan.

Zamjenik župana Franjo Orešković prigodno je izjavio:

Koristim prigodu još jednom u ime župana Dekanića i u svoje osobno od srca čestitati na uspjesima kako Ivanu, tako i cijeloj boćarskoj ekipi. Ivan je zaista talentiran, voli boćanje i uživa u tome. Ivanu i cijeloj njegovoj boćarskoj ekipi želim mnogo uspjeha u daljnjem radu i životu te svako dobro.