Ivan Bičanić i Nika Markić pobjednici Valens Victoriousa, ali i – Vinkovačke trilogije!

Nika Markić i Ivan Bičanić

Sjajno, sjajno, sjajno! Teško je drugim riječima opisati ono što se događalo danas na Šokačkom stanu gdje je odigran posljednji čin Vinkovačke trilogije. Adrenalinskom 5-kilometarskom utrkom s preprekama zaključena je jedinstvena atletska priča koja je započela utrkom Orion (5 km), nastavljena Orient Expressom (10 km), a zaključena današnjim Valens Victoriousom koji je okupio preko 150 sudionika!

Zahtjevnu utrku, savršeno uklopljenu u program X. Rimskih dana, u muškoj konkurenciji najbrže je apsolvirao Rokovčanin Ivan Bičanić (38 minuta i 20 sekundi), ispred Ante Kalaice (41:43), Zvonimira Vukovića (42:14) i svih ostalih…

U ženskoj konkurenciji, pak, prva je ciljem prošla Vinkovčanka Nika Markić (47:02), druga je bila Sara Ilić (51:05), treća Marija Topalović (53:43), itd.

Inače, Ivan Bičanić i Nika Markić nisu samo najuspješniji akteri današnjeg Valensa Vistoriousa, nego i sveukupni pobjednici ovogodišnje Vinkovačke trilogije. Ispostavilo se to nakon podvlačenja crte i zbrajanjem rezultata sve tri ovogodišnje utrke. Čestitamo!

No, čestitke zaslužuju apsolutno svi koji su sudjelovali u ovom istinskom spektaklu; kako natjecatelji, tako i oni koji su volonterski pripomogli organizatorima, aktivnim i agilnim vinkovačkim udrugama HALF Marathon Team Vinkovci i FCT, kako bi današnji događaj protekao u najboljem mogućem redu!

Valens Victorius podržao je i vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić koji je, kako smo nešto načuli, već kuvertirao prijavu za sljedeće izdanje Valens Victoriousa.