Ivan Bosančić nakon dugometražnog prebrojavanja „za prsa” bolji od Bože Galića u utrci za potpredsjednika ŽO HDZ VSŽ

Jučer su održani unutarstranački izbori u HDZ-u na kojima su članovi stranke izabrali nova vodstva općinskih, gradskih i županijskih organizacija stranke. Taj festival demokracije odvijao se po načelu „jedan član – jedan glas”. Nerijetko i jedan kandidat.

Ivan Bosančić bio je tako jedini kandidat za predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Vinkovci. A Mario Banožić jedini kandidat za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a VSŽ.

Dramaturškog okvira, dakle, nije bilo. Za razliku od utrke za potpredsjedničku dužnost u ŽO HDZ-a VSŽ. Na raspolaganju su bila četiri mjesta, a šestorica kandidata. Najveći broj glasova dobio je aktualni župan Damir Dekanić (3.007), neupitni su bili i otočki gradonačelnik Josip Šarić (2.274), pa i aktualni zamjenik župana Franjo Orešković (2.003).

Za poziciju broj četiri, međutim, vodila se žestoka bitka u kojoj je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić (1.711) nakon dugometražnog prebrojavanja glasova „za prsa” bio bolji od donedavnog župana Bože Galića (1.595). Navodno i potpuno neslužbeno, u tom foto-finišu presudio je Otok.

Galić je tako ostao ispod crte, kao i Stevo Culej koji je u ovaj izborni proces ušao bez adekvatne logistike, kao slobodni strijelac, što se i očitovalo u njegovu izbornom rezultatu (699 glasova).