Ivan Bosančić predstavio kandidaturu za novi gradonačelnički mandat: Očekujem pobjedu u prvom krugu!

Ivan Bosančić, FOTO: db

Pod egidom „Siguran izbor” Ivan Bosančić (HDZ) danas je (i) službeno istaknuo kandidaturu za još jedan gradonačelnički mandat. Aktualni vinkovački gradonačelnik emitirao je optimizam uoči predstojeće izborne utrke, uvjeren kako je program koji nudi najbolje rješenje za prosperitet Vinkovaca i njegovih žitelja. Koliko je njegov optimizam izražen, govori i činjenica da je bez ustručavanja najavio pobjedu već u prvom izbornom krugu.

Svakako, na to nam ukazuju i naši sugrađani kroz iskazanu potporu na terenu, ali isto tako i sva istraživanja javnog mnijenja nam daju za pravo da možemo promišljati u tom smjeru – rekao je Bosančić čiji će program svoju okosnicu, moglo se čuti i to, imati u razvoju gospodarstva.

Najavljujem značajan gospodarski rast te dizanje obrazovanja svih nas, kako onih starijih sugrađana, ali naravno najviše ćemo raditi na onima najmlađima. Naš program će u svakom slučaju biti odraz želja naših građana, njihovog promišljanja kako to Vinkovci trebaju izgledati u sljedeće četiri godine. Od programa nekih protukandidata zasad smo samo vidjeli da imaju broj mobitela – dodao je Bosančić koji nije propustio podsjetiti na neka ispunjena predizborna obećanja iz prethodne izborne utrke koja je rezultirala njegovom pobjedom i pripadajućim četverogodišnjim gradonačelničkim mandatom.

Prije četiri godine obećali smo kako ćemo učiniti sve da sve što radimo u Vinkovcima uglavnom financiramo iz EU fondova. Cilj nam je bio da se ti projekti financiraju u obimu od 73 posto, a evo danas taj postotak iznosi 83 posto. Otvorili smo i 1.054 nova radna mjesta, bruto plaća porasla je za 867 kuna, za 48 posto porasli su poslovni prihodi vinkovačkih poduzetnika čiji je broj u proteklom mandatu porastao za 130 – naglasio je Bosančić posebno naglašavajući važnost projekta Vinkovačka obitelj.

To je jedna specifičnost našeg načina projektiranja svih projekata, gdje uvijek želimo da naša obitelj, jedna prosječna vinkovačka obitelj, bude u fokusu. Zato smo mnogo toga investirali u djecu, ali i objekte, u način pristupanja obrazovanju i smatramo da je to pravi put – rekao je Bosančić koji je nagovijestio kako će lista s kojom će HDZ u 16. svibnja izići pred birači sačinjavati i neke koalicijske partnere.

Imat ćemo partnere s kojima smo kompatibilni na programskoj osnovi – dodao je na kraju Bosančić uz kojega je danas predstavljen i Josip Romić, kandidat za zamjenika gradonačelnika.

Predstavljanju Bosančićeve kandidature, koja je održana u Poduzetničkom inkubatoru Vinkovci, nazočili su i glavni tajnik stranke, saborski zastupnik Krunoslav Katičić te predsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a i ministar obrane Mario Banožić.