Ivan Crnov: Prva liga? Ne bih o tome, idemo utakmicu po utakmicu, svaka je za nas finale Lige prvaka!

Ivan Crnov, FOTO: Tomislav Jonjić

Malo pomalo i – evo Cibalije na diobi 5. mjesta. Na ljestvici je, doduše, šesta, no samo stoga što Osijek II ima bolju gol-razliku. Cibalijin uspon na ljestvici drugoligaške karavane logična je posljedica pozitivnog proljetnog niza od šest utakmica; četiri pobjede (Međimurje 2:1, Opatija 2:0, Dinamo II 2:0, Dugopolje 2:1) i dva remija (Inter 1:1, Kustošija 2:2).

Jedan od junaka prošlosubotnjeg trijumfa nad Dugopoljcima je Ivan Crnov. Asistent za Oršolićevih 1:0, strijelac za – ispostavilo se u konačnici za goste nedostižnih – Cibalijinih 2:0. Doduše, unio je Čerina malo nemira u domaće redove pogotkom za 2:1, ali za više od toga gosti nisu „imali goriva”.

– Emocije su se stišale, analiza napravljena. Osim kvalitete presudio je i naš karakter kojeg iskazujemo iz kola u kolo. To je prvo što želim spomenuti – rekao je Crnov, paker i strijelac, u osvrtu na prošlosubotnjih 2:1 kontra Dugopolja.

– Asistencija i pogodak? Bože moj, tu sam da zabijam i asistiram. To je moj posao… Ali, sam sebi neću i ne mogu oprostiti što sam dobio crveni karton (i to s klupe, nakon što je zamijenjen, a sve zbog nesportskog ponašanja nakon dosuđenog kaznenog udarca za goste koji je vratar Đaković obranio!, op. a.). Ne znam što bih vam rekao…

Rekao je svoje disciplinac Alan Klakočer koji je Crnovu odrezao kaznu od četiri utakmice zabrane igranja! Skupa je to cijena koju je Cibalia platila za ova tri boda, osobito stoga što su treći žuti karton – koji ih eliminira iz kombinacija za utakmicu protiv BSK-a – zaradili Pavlak, Jazvić i Karabatić.

– Bodovi su ipak važniji, približili smo se vrhu ljestvice. A što se tiče izostanaka, ući će četvorica novih, dobrih, karakternih… Očekujem da ćemo i protiv BSK-a nastaviti rasti, do sada smo bili dobri, ali mislim da naše najbolje tek slijedi.

Cibalia je sada na -3 od drugoplasirane Opatije, -7 od prvoplasiranog HD-a…

– Ne bih volio to komentirati, niti ulaziti u bilo kakvu matematiku. Idemo utakmicu po utakmicu, sada je pred nama svojevrsni slavonski derbi protiv BSK-a. Napravili smo zasad sjajan posao, statistički smo najbolja momčad proljeća, idemo prema gore, a svaka sljedeća utakmica za nas je finale Lige prvaka.

 U svlačionici, sjajnom nizu unatoč, nema euforije. Protagonisti u nebeskoplavim odorama svjesni su njezinih štetnih konotacija.

 – Upravo to, po gradu se već pričaju priče i sanjaju snovi o Prvoj HNL i sve je to divno, ali… Polako. Naše je da nastavimo iskazivati sve ovo dobro iz šest proljetnih utakmica, disati kao jedan. Nastavimo li ovako, a nema razloga da bude drugačije, rast ćemo iz kola u kolo. Pa ćemo vidjeti dokle ćemo narasti. Ako Bog da, visoko – zaključuje Crnov.

Cibalia će BSK, inače malu Cibalijinu koloniju (Dabro, Mišić, Bajić, Dalić) ugostiti ovoga petka, početak utakmice zakazan je u 16.30 sati. HNK Cibalia je i ovom zgodom osigurala izravni prijenos na klupskoj Facebook stranici.