Ivan Grigić – Šinko: Nije mi žao, napravit ću to opet!

Na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Vinkovcima danas je održano ročište  protiv Ivana Grigića – Šinka, okrivljenog za remećenje javnog reda i mira tijekom održavanja proslave 100. obljetnice HNK Cibalia, održane 31. svibnja 2019. godine (dakle, prije 19 mjeseci i 12 dana!?!), o čemu je portal Vinkulja.hr jučer već izvijestio.

Grigić je aktivno sudjelovao u procesu, pred sutkinjom Dubravkom Pažin iznio je svoju obranu, a sukus njegova trominutnog iskaza stane u sedam riječi:

Nije mi žao, napravit ću to opet! – rekao je Grigić koji nakon ročišta nije bio razgovorljiv, osim što je napomenuo da mu je ”jedino žao volontera iz redova Ultrasa koji su podnijeli najveći teret u organizaciji neslavno okončanog događaja”.

Podsjetimo, navedenom (ne)prilikom Grigić je prekinuo svečanu akademiju organiziranu u dvorani Barun Trenk u Vinkovcima povodom značajnog klupskog jubileja istaknuvši inkriminirani transparent, nakon čega su prisutni pripadnici navijačke skupine Ultras, kao i dio drugih uzvanika, skandiranjem natpisa s transparenta ”iskazali nezadovoljstvo vođenjem kluba, ali i grada te županije”.

Posebno su Ultrasi (bili) ogorčeni na kriterij dodjele zahvalnica koje su tom prigodom trebale biti uručene pojedincima zaslužnima za razvoj vinkovačkog nogometa kroz okruglo stoljeće njegova organiziranog igranja u gradu na Bosutu. Među njima, prema mišljenju vinkovačkih navijača, bilo je istinskih legendi kluba, ali i onih ”koji GPS-om traže put do stadiona i ni po čemu ne zaslužuju to priznanje”. Zbog ”tih i takvih” Ultrasi su iskazali negodovanje, međutim zahvalnice na kraju priče nisu ni uručene, jer je nakon Grigićeva performansa garniranog glasnim skandiranjem Ultrasa organizator odlučio dodjelu zahvalnica odgoditi za neki sretniji trenutak. Koji se, uzgred, do danas nije dogodio.

Presuda će Ivanu Grigiću biti dostavljena poštom, o čemu će portal Vinkulja.hr izvijestiti javnost.