Ivan Paladina novi ministar graditeljstva. Plenković: Vladi treba čovjek s iskustvom u građevinskom sektoru

Ivan Paladina i Andrej Plenković

Ivan Paladina sa 77 glasova od ukupno 151 zastupnika dobio je danas povjerenje Hrvatskoga sabora za preuzimanje resora Ministarstva graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine nakon čega je položio prisegu. Protiv njegova imenovanja podignuta je 51 zastupnička ruka, uz tri suzdržana zastupnika.

Paladina (39) je završio ekonomiju i specijalistički poslijediplomski studij iz organizacije i menadžmenta, bio je savjetnik Uprave Hrvatske poštanske banke, prije toga predsjednik instituta IGH, radio je u nekoliko kompanija.

– Vladi treba čovjek koji ima iskustva u građevinskom sektoru, upravljanju projektima, u domeni nekretnina te menadžerskog i poduzetničkog iskustava kako bi se dinamizirali procesi – rekao je premijer Andrej Plenković.

Paladina je poduzetnik i menadžer s 15-godišnjim iskustvom u strateškom i izvršnom vodstvu unutar različitih poslovnih područja, preuzima resor bivšeg ministra Darka Horvata koji je podnio ostavku zbog sumnji u nezakonitu dodjelu potpora malim poduzetnicima.