Ivan Penava juriša po treći gradonačelnički mandat, čeka se odgovor HDZ-a!

Ivan Penava nezavisna lista naziv je stranke s kojom će Ivan Penava krenuti po još jedan gradonačelnički mandat u Vukovaru. Nagađalo se kako bi Penava mogao na nadolazeće svibanjske lokalne izbore izići u koaliciji s Domovinskim pokretom, no…

S Domovinskim pokretom surađujemo, naposljetku predvodio sam predvodio sam njihovu listu kao nezavisni kandidat na parlamentarnim izborima. Suradnja je odlična, i dalje sam član njihova Kluba zastupnika, ali vukovarska priča nastala je mnogo prije Domovinsko pokreta i u tom smislu je drugačija, uhodanija, prepoznatljivija – rekao je Penava naglašavajući kako je ”ovo nova, ali ujedno i stara, priča utemeljena na svemu što smo radili od 2010. godine, a što je u Vukovaru prepoznato na tragu politike da su Vukovar i njegovi građani iznad svega”.

Penava je dodao i to da su lokalni izbori tek ”jedna utakmica” te da će njegova lista imati kandidate samo za Vukovar.

Na razini Vukovarsko-srijemske županije bit ćemo dio široke priče u kojoj ćemo podržati neke druge kandidate iz partnerskih stranaka i opcija – znakovito je dodao Penava.

No, ono što je posve izvjesno jest da je ovim Penavinim potezom otpuhnuta mogućnost njegove kandidature za župana, te da će utrka za vukovarskog gradonačelnika biti ekstremno zanimljiva. U njoj će se naći dva prepoznatljiva neovisne kandidata specifične političke težine, jer je nakon izbacivanja iz SDP-a neovisnu kandidaturu za povratak u gradonačelnički naslonjač najavio i Željko Sabo.

 Čekamo sada potez HDZ-a koji će prema svemu sudeći za ovu funkciju kandidirati Nikolu Mažara, donedavnog državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, a odnedavno saborskog zastupnika. Upravo vraćanjem Mažara u saborske klupe, cilj je HDZ-a od njega stvoriti prepoznatljivo lice sposobno za osvajanjem pozicije koju je HDZ imao od 2014. pa sve do Penavinog istupanja iz stranke prošlog proljeća. 

Ivan Penava, FOTO: Grad Vukovar