Ivan Zeljko prvi Cibalijin reket u uspješnoj debitantskoj superligaškoj sezoni

Stolnotenisači vinkovačke Cibalije uspješno su okončali debitantsku sezonu u HEP Super ligi! I dogodine će vinkovački „ping-pongaši” igrati u društvu najboljih…

– Prioritet nam je bio ostanak u ligi, u tome smo uspjeli. Prema tome, pravo na zadovoljstvo je neupitno – kaže Konstantin Vučinić, sportski direktor STK Cibalia čija je seniorska momčad zauzela 10. mjesto u superligaškom poretku dvanaest najboljih hrvatskih klubova, od kojih su dva posljednjeplasirana, Srdoči i Brod, ispali u niži rang.

– Imali smo osam pobjeda i 14 poraza, sasvim dovoljno za ostanak u ligi. Sezona je bila neobična, zbog epidemiološke situacije trenažni proces bio je otežan, ali u ništa boljoj situaciji nisu bili ni drugi klubovi. Nismo baš najbolje otvorili sezonu, ali protokom vremena smo rasli u formi i na kraju došli do željenog cilja.

Prvi Cibalijin reket u netom završenoj sezoni bio je Ivan Zeljko koji je na ljestvici osobnih učinaka HEP Super lige zauzeo 12. mjesto sa 17 pobjeda i 15 poraza, odnosno 53-postotnom učinkovitošću.

– Momčadskom uspjehu pridonio je i Tomislav Biber s devet pojedinačnih pobjeda, nije beznačajno ni šest trijumfa našega kapetana Davora Lončara koji se nakon nekoliko sezona izbivanja vratio u svijet ozbiljnog stolnog tenisa – dodaje Vučinić.

Osim spomenutog terceta po jedan nastup u nedavno okončanom prvenstvu upisali su Danijel Jelinek i Željko Županić; prvi je, inače, član klupskog Upravnog odbora, a potonji ujedno i klupski trener.

– Već sada znamo da za sljedeću sezonu ne možemo računati na Ivana Zeljka kojega osobni izazovi vode u drugom smjeru. Želimo mu mnogo sreće i uspjeha u nastavku karijere i zahvaljujemo na svemu onome što je dao za naš klub u prošloj sezoni, a to nije bilo malo. Njegov odlazak nastojat ćemo kvalitetno nadomjestiti, otvorili smo pregovore s nekoliko igrača, no bilo bi neozbiljno govoriti o detaljima dok ne budemo imali konačno rješenje i dok se tinta na ugovoru ne osuši – zaključuje Vučinić.