Ivan Zgrablić: Vinkovci su moj grad, a Vinkovčani moji ljudi!

Nema bodova u Vinkovcima! – pokušali smo poluzbiljno isprovocirati Ivana Zgrablića, stožernog igrača nedjeljnog Cibalijinog gosta Opatije, kojega je signal mobitela uhvatio negdje ispred tunela Učka, po povratku u Pulu s treninga odrađenog na legendarnoj riječkoj Kantridi.

Dolazimo opušteni, malo ćemo se zabavljati – u poluozbiljnom tonu uzvratio je Zgrabla koji je pet sezona nosio Cibalijin dres, bio i kapetan vinkovačkog ponosa!

No, jasno je da se Zgrablić i suigrači ne šale, pogled na ljestvicu sve govori; Opatija je treća, s bodom manje od drugoplasiranih Dugopoljaca (koji imaju i utakmicu manje), a tri manje od vodećeg Hrvatskog dragovoljca.

Prva liga? Nismo s tim opterećeni, ali ukaže li nam se prilika, nastojat ćemo ju iskoristiti. Međutim, klupska uprava nikakav imperativ nije postavila pred momčad, pa je utoliko lakše. Sve uvjete imamo osim rezultatskog, budemo li i njega ispunili ispisat ćemo najzlatnije stranice povijesti nogometa u Opatiji.

Opatija u nastavku prvenstva dočekuje HD, nešto kasnije ide u Dugopolje…

– Svaka utakmica je opasna, liga je ujednačena. Evo, Junak je nedavno iznenadio HD (1:1), a razlika među njima je okruglih 20 bodova.

I Cibalia je jesenas iznenadila Opatiju i to usred – Rijeke!

Da, na Kantridi su nas dobili 1:0, a prethodno su skoro godinu dana bili bez pobjede. Kažem, svi su opasni, nema lako ćemo…

Opatija ovoga proljeća?

Tri neriješene i pobjeda. Otvorili smo nastavak prvenstva remijem na gostovanju kod Hajduka II (2:2), pa smo kući dobili Sesvete (1:0), onda još dvaput remizirali, sa Solinom u gostima (1:1) i Rudešom doma (0:0).

Zgrablić je, podrazumijeva se, standardan član obrane koja ordinira ispred vratara Vanje Iveše, najstarijeg (43) i najvišeg (205 cm) aktera drugoligaških travnjaka koji je, eto, u zadnje tri utakmice kapitulirao tek dvaput.

Dobri smo, čvrsti, kompaktni… Ako štogod prođe, Iveša to uglavnom pokupi.

Osjećaj(i) uoči nedjelje i Vinkovaca…?

Prije svega, na spomen Vinkovaca srce mi uvijek preskoči. Najljepša sjećanja me vežu uz taj grad, uz te ljude. Slobodno mogu reći moj grad i moje ljude. Toliko pozitivaca na jednom mjestu stvarno malogdje čovjek može susresti. Sretan sam što sam imao priliku, pa i privilegij, živjeti u Vinkovcima pet godina, stvoriti mnoga neraskidiva prijateljstva…

Ipak, u nedjelju nema popusta…

– U profesionalizmu nema mjesta za emocije. Treba ih staviti sa strane. Neće biti lako, ali… Služba je služba, a družba – družba.

Zgrablić u završnim rečenicama:

Radujem se susretu s Rugaševićem, Galićem, Oršolićem i ostalim prijateljima iz Cibalijine svlačionice. Priželjkujem festival dobrog nogometa, bit će neizvjesno, vidjet ćete. Moguća su sva tri znaka, a nama odgovara sve osim „tipa 1“.

Inače, utakmica Cibalia – Opatija bit će odigrana u nedjelju (14. ožujka), početak joj je zakazan u 12.55 sati uz izravan prijenos na HNTV-u.