Ivan Slaviček srebrni, a Mislav Iličić brončani na PH u karateu

Jastrebarsko je ovoga vikenda bilo domaćin Prvenstva Hrvatske u karateu za najmlađe uzraste. Među 620 natjecatelja iz 70 klubova na turniru su nastupila i dva člana KK Vinkovci, Ivan Slaviček i Mislav Iličić. Učinak? Izvrstan, dva odličja!

Slaviček je osvojio srebro u kategoriji 2012. godišta do 25 kg, dok je Iličić bio brončani u kategoriji 2009. godišta do 40 kg. Ivana i Mislava do odličja su vodili treneri Pamela Joskić i Jakov Šikić.

– Ovi rezultati odraz su kvalitetnog i stručnog rada u klubu proteklih nekoliko godina, zapravo otkako su uvedene promjene na svim razinama. U zadnje četiri godine redovito osvajamo medalje na državnim prvenstvima, a iz godine u godinu vidljiv je i znatan napredak. Primjerice, u 2018. godini osvojili smo jednu medalju na PH, 2019. godine dvije, 2020. godine tri, a ove 2021. godine već četiri. I to nije sve za ovu godinu, jer nas uskoro u Slavonskom Brodu očekuje nastup na Prvenstvu Hrvatske za mlađe uzraste u katama na kojem će nastupiti Klara Tunjić od koje također očekujemo uspješan nastup – rekao nam je Jakov Šikić, trener, a ujedno i predsjednik KK Vinkovci.

Inače, KK Vinkovci sljedećeg se mjeseca okreće pripremama za polaganje pojaseva. Ispit će biti održan sredinom prosinca i to za sve članove, pa ovim putem iz ovog sportskog kolektiva pozivaju sve zainteresirane mlade školarce da se priključe KK Vinkovci i već krajem aktualne kalendarske godine polože ispit za svoj prvi karate pojas.